Издирван от Интерпол гражданин на Албания и негов сънародник, които

...
Издирван от Интерпол гражданин на Албания и негов сънародник, които
Коментари Харесай

Издирван от Интерпол албанец мина две български граници, румънците го спипаха и ни го върнаха

Издирван от Интерпол жител на Албания и негов съотечественик, които са минали незаконно българо-румънската граница, са арестувани под стража. За наложената от съда мярка за неотклонение по искане на Районната прокуратура в Генерал Тошево оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Срещу двамата обвинени - Кристо Д. /40 г./ и Флоренц Н. /28 г./, се води досъдебно произвеждане за незаконно прекосяване на границата в землището на село Росица, община Генерал Тошево. Нелегалните мигранти са арестувани в румънското село Валени и са върнати от управляващите на Румъния в България.

В хода на следствието е открито, че Кристо Д. е разгласен за търсене в Шенгенската осведомителна система от Интерпол-Швейцария със наследник бюлетин още през 2014 година. Той е обвинен за квалифицирана кражба. Обвиняемият се търси и от Интерпол-Италия и има наложена възбрана за влизане в Република България, показват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Кристо Д. и Флоренц Н. са минали в България през Македония. С наето от тях такси са достигнали границата с Румъния. Възнамерявали са да се придвижат до Франция, където, съгласно обяснението им, имали родственици.

Определенията на Районния съд в Генерал Тошево за задържане под стража на двамата албански жители са влезнали в действие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР