Издигането на трети мост над река Дунав ще даде тласък

...
Издигането на трети мост над река Дунав ще даде тласък
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Трети мост на Дунав ще даде тласък на бизнеса

Издигането на трети мост над река Дунав ще даде подтик на бизнеса. Подобно оборудване ще улесни и транспортните служащи.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила по време брифинг след взаимното съвещание сред държавните управления на България и Румъния.

Премиерът поздрави румънския си сътрудник за наличието по време на откриването на новия Граничен контролно-пропусквателен пункт. Борисов добави, че се разискват три инфраструктурни плана.

„ Знаем какъв брой десетлетия ни трябваше на двете страни да стигнем до Дунав мост на Видин “, разяснява министър-председателят.

По думите му в границите на 20 или 30 години тези мостове ще се изплащат, а по трите плана взаимно се търсят вложители.

По време на общото съвещание беше коментирана тематиката за трафика сред България и Румъния, който съгласно премиера ще се улесни. А придвижването ще се ускори посредством градеж на мостове.



Това включва както новия мост при Русе-Гюргево, по този начин и работещи фериботни връзки, нови гранични пунктове и възстановяване на изискванията за навигация по река Дунав.

Обсъдени на срещата бяха тематики от двустранен интерес в областта на стопанската система и инфраструктурата, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът Борисов подчертава върху сериозната работа за диверсификация на енергийните доставки освен по оста Север-Юг, само че развивайки и хоризонталните енергийни връзки.

Министър-председателят посочи също въпроса за вътрешната сигурност на Европейския съюз посредством подсилване на неговите външни граници, наблягайки в тази връзка значимостта от бързото присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство.



Румънският министър председател Михай Тудосе дефинира срещата във Варна като доста ползотворна и изрази подготвеност двустранните контакти да продължат да се организират регулярно.

В края на общото съвещание бяха подписани двустранни документи в региона на превоза, енергетиката, труда и обществената политика, вътрешните работи и стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР