Издигането на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни

...
Издигането на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни
Коментари Харесай

Вдигат протест срещу номинацията на Карбовски, искат оставка от Тошко Йорданов

Издигането на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) провокира моментална реакция от Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ). От сдружението провеждат митинг под мотото „ Спрете гаврата с медиите! “ Той е плануван за петък в 18,30 ч. на пл. Народно заседание. Призивът за демонстрацията във фейсбук е съпроводен със следния текст: “Гаврата с медиите би трябвало да бъде спряна. " ИТН " са следващите, които взеха решение, че могат да злоупотребяват с така и така изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е прекосяване на алена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
Информация за номинирането на Карбовски се появи минути откакто Асоциацията на европейските публицисти разгласява своя позиция какви би трябвало да бъдат претендентите за членовете на съвета. В нея апропо се споделя, " постоянно да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са употребявали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация ".
Карбовски е всичко това, което един член на Съвет за електронни медии не би трябвало да бъде.
Настояваме за отдръпване на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии. *** Междувременно от " Демократична България " публично потвърдиха, че издигат журналистката от " Дарик радио " Пролет Велкова за член на Съвет за електронни медии. Очаква се претендент да имат и от " Продължаваме промяната ". Припомняме, че процедурата за избор на двама членове на Съвет за електронни медии започва предходната седмица. Възможно е депутатите да повдигнат и други претенденти.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР