Издевателствата над руския опозиционер Алексей Навални, който е в затвор

...
Издевателствата над руския опозиционер Алексей Навални, който е в затвор
Коментари Харесай

Стотици руски лекари до Путин: Спрете издевателствата над На...


Издевателствата над съветския опозиционер Алексей Навални, който е в затвор в Русия, да бъдат прекъснати и да му бъде обезпечен достъп до същинска здравна помощ. За това упорстват към този момент 170 лекари от Русия в отворено писмо до президента Владимир Путин.

Писмото бе оповестено от самостоятелния съветски сайт , представена от " Булевард България ". Подписката е отворена и броят на подкрепящите я в първите часове растеше.

Медиците са  обезпокоени от метода, по който наподобява пандизчията на оповестени фотоси.  Адвокатът му Вадим Кобсев написа в „ Туитър “, че клиентът му се е разболял и има висока температура, тресчица и кашлица, само че досега не е могъл да му достави медикаменти. Навални е с влошено здраве, споделя Кобсев. Опозиционерът  последно беше още веднъж в карцер в пандиза  - съгласно описа му, предаден от политическия му екип - тъй като измил лицето си по-рано от плануваното. Наказанието е било 15-дневно и включвало и новогодишната нощ.

В писмото на лекарите се споделя, че  изискванията на задържане и външният тип на Алексей Навални провокират огромна угриженост за живота и здравето му.   " Отказът на представителите на федералната работа по осъществяване на наказванията на Русия  да предадат нужните медикаменти на ограничения от независимост опозиционер съставлява директна опасност за живота на съветския жител ", пишаг те.

Медиците упорстват при Навални да бъдат позволени цивилни лекари, а в случай че се реши, че има потребност -  да бъде приет в болница в естествена болница за проучвания и лекуване.  Повечето подкрепящи подписката до Владимир Путин са от Москва и Санкт Петербург. Лекарите са застанали с имена зад позицията си.

Алексей Навални бе задържан през януари 2021 година - сега, в която се върна в Русия от Германия, където се лекуваше след отравяне с " новичок ". Формалната причина за задържането му бе, че до момента в който е се борят за живота му в болница в чужбина, не се е явявал пред съветските управляващи за подписка по наложена му преди този момент условна присъда. През март същата година опозиционерът и критик на Путин беше наказан на 9 години затвор за " кражба на непознато имущество в изключително огромни размери посредством машинация " в политически развой.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР