Издаването на български паспорти на двамата заложници на Хамас“ с

...
Издаването на български паспорти на двамата заложници на Хамас“ с
Коментари Харесай

Керемедчиев: Хамас държи палестинското население като заложници

Издаването на български паспорти на двамата заложници на „ Хамас “ с български генезис ще помогне единствено морално. Терористите са по-склонни да освобождават чужденци, само че да задържат израелски жители. Това сподели Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи, в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 922
Преговорите за освобождението на заложниците са в доста тежка фаза сега, уточни той. Те се водят от същите хора, които преди една година водиха договаряния с „ Хамас “ за освобождението на един израелски боец, добави Керемедчиев.

Израелският екип съумя да контракти освобождението тогава, добави той. Сега в процеса вземат участие и Катар и Съединени американски щати, защото има арестувани и непознати жители, съобщи Керемедчиев.

„ Хамас “ желае да почисти своето име пред интернационалната общественост, по тази причина и разгласява фрагменти от военните дейности в Газа, уточни той.

По негови думи организацията желае да подчертае, че експанзията не е единствено от тяхна страна, само че и от страна на Израел. В началото света осъди терористичната офанзива, само че сега общностите са по-склонни да виждат какво се случва в Газа и да съпричастни с хората там, сподели Керемедчиев.

Организацията се пробва да не отваря втори фронт, добави той. По негови думи „ Хамас “ пропуща единствено по описи избрани хора, които да излязат от Ивицата Газа, т.е. изрично държи палестинското население там като заложници.

Гостът разяснява и възможностите на страната ни за влизане в Шенген. Той е на мнение, че в случай че за следващ път се сложи преграда е належащо през 2024 година „ да натиснем за влизане на два стадия: с летищата и пристанищата и съответна дата със сухопътни граници “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР