Издателство Летера кани на премиерата на Моят Пловдив – брулени

...
Издателство Летера кани на премиерата на Моят Пловдив – брулени
Коментари Харесай

Димитър Пампулов представя книгата си “Моят Пловдив - брулени години“

Издателство " Летера " кани на премиерата на " Моят Пловдив – брулени години " от Димитър Пампулов на 25 януари от 18 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив. Книгата ще бъде показана от историка доктор Стефан Шивачев.
Прочетете още
Прегърнал свободата на загатна, създателят ни връща към живата гледка на години, брулени от изпепеляващия червен вятър. Сладкодумно, с богата просвета и нюх за детайла Пампулов вдъхва живот на картини от предишното, които минават пред очите ни като фрагменти от филм в остаряло градско кино. Бившите богаташки къщи по улица " Велико Търново " проскърцват от стъпките на преходни наематели и странни човеци. Емоционалната разходка продължава през емблематичните за пловдивчани места: Френския лицей, Военния клуб, " Тримонциум ", Летния спектакъл, Панаира...

Улиците и забележителностите оживяват от преплетените трогателни истории и тръпни случки. Етническите малцинства в хилядолетния град са показани посредством ярки и незабравими облици, а тогавашната „ американска фантазия “ е пречупена през орисите на обособени персони.

Пъстър нюанс, мамещ мирис и неповторимо въодушевление са неизменими спътници при прочита на тази книга за Пловдив.

Димитър Пампулов е роден в Пловдив през 1942 година Завършва испанска и френска лингвистика в СУ „ Св. Кл. Охридски “, специализира стопанска система на външната търговия във ВИИ „ К. Маркс “. Организатор е на редица изложения и търгове на изобразително изкуство в страната и чужбина. Независим претендент за кмет на Пловдив е през 2003 година Автор е на книгите „ Димитър Казаков – Нерон от близко “ (2007) и „ Златю Бояджиев – виденията на великия занаятчия “ (2013), „ Златю Бояджиев – портрети “ (2023), както и на голям брой изявления и очерци за художници.

Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР