Издателска къща ХЕРМЕС“ представя РАЗГОВОРИ НА КАФЕ СЪС СЕБЕ СИ от Кристин

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
РАЗГОВОРИ НА КАФЕ СЪС СЕБЕ СИ
от Кристин
Коментари Харесай

Разговори на кафе – но не с Гала

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

РАЗГОВОРИ НА КАФЕ СЪС СЕБЕ СИ

от

Кристин Хелмстетър

размер: 312 стр.

Цена 14,95 лева

ISBN 978-954-26-2217-8

Превод Стоянка Карачанова

Очаквайте на 17 януари!

За създателя

През 2018 година Кристин Хелмстетър разпродава цялото си имущество и потегля да  пътува по света дружно със своя брачен партньор и щерка си. В момента живее в картинно средновековно градче в Умбрия, Италия.

Пише сантиментални романи под псевдонима Бриса Стар.

Кристен „ основава сама живота си с желание и цел “, както тя се показва, и ви кани да се присъедините към нейното странствуване на уеб страницата HappySexyMillionaire.me

Можете да я последвате и в Instagram на адрес: instagram.com/coffeeselftalk

За книгата  

5 минути дневно, с цел да създадете вълшебен живот

Разговорът на кафе със себе си е лесна петминутна всекидневна стратегия, която има силата да промени живота ви. Начинът, по който мислите, говорите и се чувствате, дефинира всичко протичащо се във вашия живот. Използвайте тази процедура и сътворете най-прекрасния вероятен живот. Живейте с чудо, тъй като вие наистина го заслужавате!             

Кристин Хелмстетър

Откъс  

Първа глава

КАКВО Е РАЗГОВОР НА КАФЕ СЪС СЕБЕ СИ?

Кафе + диалог със себе си  

Да беседваме със себе си, до момента в който пием кафе, е мощен и трансформиращ живота ни табиет, който лишава единствено по пет минути дневно. Той повдига самочувствието ви, изпълва ви с чувство за благополучие и ви оказва помощ да привлечете това, за което постоянно сте мечтали. И нещо доста значимо – тази процедура основава чувство за целокупност и значителност. И всичко това в композиция с чаша кафе.

Разговорът на кафе със себе си се състои от два детайла: 1) утринното ви кафе и 2) вашия диалог със себе си. Ако не сте осведомени какво е диалог със себе си, то затегнете коланите и четете нататък, тъй като наученото ще промени живота ви!  

Разговор със себе си – подготовка

Дори в никакъв случай да не сте чували за диалог със себе си, в действителност вие го практикувате през целия си живот. Това е нещо, известно от доста време – евентуално още откогато типът хомо сапиенс е почнал да приказва. Ето малко пояснение: диалогът със себе си включва думите, които изричаме на или за себе си. Това е нашият вътрешен разговор. Понякога го водим на глас, различен път – мислено. Понякога даже не осъзнаваме, че го вършим, и нормално не го виждаме, докато… не му обърнем особено внимание. Тази книга ще ви помогне да извършите тъкмо това.

Разговорът със себе си в действителност е разговорът, който водим в мозъка си. Той показва метода, по който възприемаме самите себе си и постъпките си. Вашият диалог със себе си е средството да се видите в профил и да се обърнете във вътрешността. Смятате ли, че сте умни? Или пък не сте? Това е вашият диалог със самите себе си. Мислите ли, че сте късметлии? Или пък – че не сте? Това е вашият диалог със самите себе си. Смятате ли, че опциите са на всички места към вас? Или че никакви ги няма? Това е вашият диалог със себе си. Вярвате ли, че сте превъзходни? Или пък – че не сте? А Талантливи? Не? Всичко това ключва вътрешният ви разговор.

Както виждате, диалогът със себе си може да бъде насърчаващ или обезкуражаващ; потребен или нездравословен. Едно одобрение (т.е. изказване, което смятате за вярно) може да бъде с положителна или с отрицателна устременост. Всичко, което споделяме или си мислим за себе си и живота си, се трансформира в наша истина и ние го удостоверяваме по положителен или отрицателен метод. Това е подсъзнателното ни разбиране, без значение дали е правилно или не.

Сега ние ще стартираме развой, посредством който ще кажем на подсъзнанието си, че това какви желаеме да бъдем е в действителност това, което към този момент сме. Подсъзнението не може да отсъжда и да прави преценки – то просто следва инструкции и ще направи това, което вие му кажете. Да, в действителност е толкоз просто, само че това не значи, че е елементарно за реализиране. Повечето от нас не са привикнали да се отнасят общително със себе си. Вие обаче бихте могли да го постигнете, до момента в който напредвате с тази книга. Ще се превърнете в своя най-хубав другар – тогава се случва и вълшебството, и същинската промяна.

Хората са общували със самите себе си още от антични времена, само че самото разбиране „ диалог със себе си “ се появява през XX век. Идеята, че ние водим непрестанен вътрешен разговор, стартира да си проправя път при започване на 20-те години. През 70-те и 80-те терминът стартира да навлиза в всеобщото схващане и хората малко по малко осъзнават, че могат да трансформират настройките на мозъка и държанието си единствено посредством смяна на това, което споделят и мислят за самите себе си. В резултат диалогът със себе си се трансформира в известен инструмент за самопомощ, изключително за тези, които целят високи достижения, като топмениджъри, бизнесмени, спортисти, висши военни и други

Милиони елементарни хора обаче също стартират да се отварят за тази опция. В средата на 80-те години лекар Шад Хелмстетър написа книга, наречена „ Какво да кажеш, когато приказваш със себе си “. Тя се трансформира в типичен справочник за самопомощ, продадена е в милиони екземпляри и е преведена на над 60 езика. Разговорът със себе си става необятно известен инструмент, откакто доктор Хелмстетър прекарва идващите трийсет години от живота си в писане на още книги, показва ги на всички места по света и дава над хиляда изявленията за медиите, в това число и пет участия в шоуто на Опра Уинфри.

Дори хора, които в никакъв случай не са чували за практиката „ диалог със себе си “, са наясно какъв брой значима роля играе тя. Представете си по какъв начин биха реагирали близките, в случай че се скарате на детето си на обществено място с думите: Нищо няма да излезе от теб! Това звучи толкоз шокиращо в наше време и даже не се сещаме, че в близкото минало сходни думи са се изричали доста постоянно. Днес родителите са по-осъзнати за силата на словото. Те знаят, че такива изявления могат да окажат мощен и дълготраен нездравословен резултат върху децата им. До огромна степен изискуем на лекар Хелмстетър смяната в тази културна парадигма.

Не бях чувала нищо за този създател, догато не се срещнах със сина му Грег преди петнайсет години. (Сега Грег е мой брачен партньор, само че повече за това – по-късно). Бях наясно обаче с концепцията, че думите, които изричаме, без значение дали на глас или мислено, имат значение. Всъщност смисъла им е толкоз огромно, че е значимо да сортираме доста деликатно тези думи (или най-малко до момента в който не придобиете навика да си казвате единствено положителни неща и да си спестявате нездравословните. В последна сметка това се трансформира в автоматизиран развой.).

„ Разговорът на кафе със себе си “ е моята персонална версия на диалога със себе си. Това е композиция сред типичен диалог със себе си за повишение на самочувствието и смяна на личните убеждения и държание, и мотивиращи утвърждения или, в случай че предпочитате, обичани пасажи от книги, текстове на песни и други цитати, които ще ви вдъхновят и ще издигнат духа ви. И несъмнено – кафе. Аз съм живото доказателство, че комбинацията от думи и ежедневни ритуали оказва мощно влияние върху настроението и държанието ни, както и върху това по какъв начин се усещаме и какво претърпяваме вътрешно – без значение какви са житейските ни условия сега.

Щом самооценката ни се увеличи, всичко в живота ни се трансформира. Превръщаме се в изгряващи звезди, нетърпеливи да изживеят новия ден. Когато държанието ви и в частност ежедневните ви привички са в синхрон с дълготрайните ви цели и фантазии, тогава всичко в живота ви ще стартира да се „ случва “ по магически метод. И всичко ще си идва на мястото.

Оказва се обаче, че това не е магия. Всъщност е невронаука, само че чувството е като за магия.

Аз упражнявам своя диалог на кафе със себе си всеки ден без изключение. Това ме въодушевява и насочва дейностите ми по посока на моите изказвания в блога Happy Sexy Millionaire (повече за това ще опиша по-късно). Така всеки мой ден става блестящ като елмаз. Лошият ден се трансформира в прекрасен, а този, който стартира добре, става необикновен. Няма значение какво ни е приготвил животът – диалогът на кафе със себе си го прави доста по-приятен. Тази процедура ще промени и вашия свят, давам обещание.

Дневната доза диалог на кафе със себе си е мощен тласък да изживявате по-щастливо всеки собствен ден, като в това време ви приближава до реализирането на дълготрайните ви цели, намирането на решения и сътворяване на мечтания живот. Това не значи, че няма да срещате никакви компликации, а по-скоро, че нормалните усложнения по пътя няма да ви разколебават или да ви отчайват. Ще бъде като във кино лентата „ Матрицата “, когато патроните летят към Нео, а той просто се накланя в разнообразни направления и по този начин те просто не могат да го допрян и да му навредят. ЕТО КАК работи диалогът със себе си на кафе, когато животът ви сервира компликации.

С други думи, усложненията към този момент не ви плашат, тъй като вие се извивате по един вълшебен метод и се възстановявате бързо. В това се крие майсторството. Така се превръщате в същинския воин на своя живот – давате по-добри отговори, ставате по-силни и по-бързи. Развивате самообладание и хладнокръвие и с лекост се придвижвате напред.

Разговорът на кафе със себе си е изменящо живота прекарване и аз се вълнувам, че ще мога да ви придружавам по време на това странствуване. По-нататък ще споделя образци от личните си диалози със себе си, както и доста примерни сюжети, които да ви оказват помощ да поставите началото. Ще откриете кое е идеалното време да практикувате всеки ден, а точно заран дружно с първата ви чаша кафе. Ще получите и потребни препоръки и трикове, които да подобрят диалозите ви със себе си по този начин, като че ли сте ги поръсили с магически златен прашец, с цел да разцъфнат и да преобразят живота ви. По този метод желанията и задачите ви ще се очертаят по-бързо от всеки път. Разговорите със себе си са извънредно потребни по принцип, само че основаването на дневна стратегия е още по-кратък път към реализиране на триумф и благополучие.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР