Изданието Bloomberg, позовавайки се на собствени източници, както и на

...
Изданието Bloomberg, позовавайки се на собствени източници, както и на
Коментари Харесай

Facebook възнамерява да разработва собствени процесори

Изданието Bloomberg, базирайки се на лични източници, както и на лист от свободни работни места, заяви, че Фейсбук основава личен екип за създаване на фирмени чипове, което би трябвало да понижи зависимостта на компанията от Intel и Qualcomm.

Дружеството търси инженери, които ще се отдадат на основаването на „системи върху чип“ (SoC) и „интегрални схеми със особено предназначение“ (ASIC). Също по този начин, те би трябвало да работят с драйвери и програмен продукт за тях.

Наблюдатели считат, че Фейсбук създава чипове за мобилни устройства, „умни“ колони, шлемове за виртуална действителност, а също по този начин и за сървъри в центровете за обработка на данни. При това наподобява, че работата се намира на ранен стадий.

Трябва обаче да се има поради, че свои чипове създават доста компании, измежду които са Apple, Гугъл, Huawei, Samsung и други.

Освен понижаване на зависимостта от външни снабдители, това ще усъвършенства взаимоотношението на „желязото“ и софтуера, както и ще усили рентабилността на сдружението. Като се има предвид проблемите на Фейсбук, както и тяхното навсякъде внедряване на нови технологии с изкуствен интелект и различаване на облици, това е напълно разумна стъпка.

За датата на появяването на чиповете, от Фейсбук не са оповестили нищо съответно. Социалната мрежа, обнародвана от интернет-източници на информация, е предпочела да не разяснява новината.

Не е изключено, компанията да се е насочила и към майнинга на криптовалути, за което подобаващи са ASIC чиповете — профилирани интегрални схеми. Като цяло, компанията ясно се концентрира върху AI.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР