Издадено е разрешение за строеж на детска ясла №18 „Вълшебно

...
Издадено е разрешение за строеж на детска ясла №18 „Вълшебно
Коментари Харесай

Готов е проектът за нова ясла в центъра на Пловдив, издадено е разрешение за строеж

Издадено е позволение за градеж на детска ясла №18 „ Вълшебно детство “ на бул. „ Васил Априлов “ №120А, заяви кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

Детското заведение ще бъде ремонтирано, а над един от двата му корпуса ще бъде направена надстройка за още две групи. Новият етаж ще е над постройката, в която се обитават млечната кухня и техническите пространства. Проектирана е и топла връзка, която да свързва двете постройки. Предвидени са ограничения за енергийна успеваемост, които включват монтаж на нови ел. съоръжения, дограма, фотоволтаична система, саниране, слагане на топлоизолация и главен ремонт на покрива.

Планирано е изцяло възобновяване на дворното пространство и построяването на нови детски площадки за всяка от шестте групи, които ще бъдат оборудвани с подобаващите за съответната възраст уреди. Ще бъде издигната и нова ограда, следва увеличение на зелените площи, възобновяване и облагородяване на растителността в двора. Това ще бъде първият главен ремонт на ДЯ №18 „ Вълшебно детство “, която е издигната през 1971 година

„ Надявам се, че средствата за строителството на детската ясла ще бъдат заложени в бюджета за 2022 година, което е в унисон с обявените от кмета на община Пловдив господин Здравко Димитров цели за създаване на повече детски заведения под тепетата “, разяснява кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.











Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР