Изчезнаха секретни документи за тайната армия на Швейцария. Тя е

...
Изчезнаха секретни документи за тайната армия на Швейцария. Тя е
Коментари Харесай

Изчезнаха документи за тайната армия на Швейцария

Изчезнаха секретни документи за тайната войска на Швейцария. Тя е основана през 50-те години на предишния ХХ в. благодарение на Централно разузнавателно управление на САЩ и западните разследващи служби.

Вестник " Тагес анцайгер " заяви на 3 февруари, че отдел " Отбрана " не може да откри 27 папки. Информационният портал Суисинфо изяснява, че " тайната войска P-26 ", основан благодарение на непознати разследващи служби, изключително британците, стана сензация преди 28 години.

" Армията е основана да провежда партизанската опозиция при положение на окупация на страната от Варшавския контракт войски Тази работа включва към 400 швейцарски жители, които са минали особено образование, а стотици тайници с оръжие и храна също са били оборудвани.

Неконтролирана " войска "

Парламентарната комисия проверява активността на тази " войска " от 1990 година стигна до заключението, че военното формирование не е разполагало с правна рамка, и не е имало парламентарен и цивилен надзор върху него.

Вестникът показва, че отчетът е на мястото си, само че са изчезнали досиетата с разпитите на очевидците и описите със състава на тази войска. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР