Изчакахме да излязат окончателно резултатите – имахме изпълнително бюро, на

...
Изчакахме да излязат окончателно резултатите – имахме изпълнително бюро, на
Коментари Харесай

Нинова: Опитът за убийство на БСП се провали

Изчакахме да излязат дефинитивно резултатите – имахме изпълнително бюро, на което обсъдихме резултатите и обстановката. Може би трябваше да изчакаме първия и втория да приказват, само че странното безмълвие втори ден ни кара да дадем своята конференция. Това съобщи водачът на на първи брифинг пред медиите след изборите на 2-ри април.

Тя благодари на жителите, които са дали своят вот за тях, както и на структурите, които поддържаха и бяха дейни в, по нейни думи, „ една хубава акция за “.

„ Запазваме почти предходния резултат. През цялата акция вървеше една добре проведена манипулативна акция против Българска социалистическа партия: е в агония; „ Левицата “ има късмет да мине 4-те % и да опустоши БСП; допустимо е да се стигне до срив, който да попречи на да премине 4-процентовата преграда “, сподели тя.

„ През цялото време се внушаваше, че е завършила като партия. Планът за убийството на този път се провали. Не за първи път се случва да ни се основава партия двойник в последните 2 години. Този път тази гъба двойник беше " Левицата ". Планирано, проведено, подплатено с доста финанси. Стотици хиляди левове за акцията им, с поддръжката на служебния кабинет, на доста места регионални шефове, назначени от Радев, работеха за „ Левицата “. Бяха употребявани държавни чиновници, имаше напън на членове на да напущат партията “, добави тя.

Тя уточни упрекнатите от нея регионални шефове, които са работели в интерес на „ Левицата “: „ Областен шеф на Сливен, назначен от, регионален шеф на Габрово, назначен от Радев. Това беше акция на „ Левицата “ за да ни понижи резултата с доста средства. Това е група, която желае да унищожи. “

По думите ѝ това, за което „ Левицата “ е основана, е да вреди на Българска социалистическа партия: „ Те си го реализираха, може би тъй като част от техните гласове са на. “

Тя се обърна към тези, които съгласно нея непрекъснато са манипулирали публичното мнение, с въпроса: „ Имат ли малко достолепие да излязат и да приказват истини? “

„ Само това ги запитвам. Защото ги слушаме от сутринта – същите тези врачки и баячки по същите малките екрани внушават, че ще прави държавно управление с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, и приказват от името ни. Искам да ги помоля да спрат да приказват от наше име, още повече, че някои от тях не са виждали жив социалист през живота си “, продължи тя.

Тя разгласи, че след стартирането на Народното събрание ще създадат вътрешнопартийно допитване по какъв начин да се държи парламентарната група оттук насетне.

„ Не ни удовлетворяват тези 9%, не плуваме в розови облаци. Въпреки тази акция, пари, напън, въпреки всичко удържахме “, разгласи още тя.

„ Ще създадем разбор област по област, не народен както в този момент. Имаме 10 области с нараснал резултат по отношение на предходните избори, има и такива, при които имаме намален подобен. Ще създадем справедлив разбор за това къде са проблемите и грешките, както и да вземем решителни дейности за отстраняването им “, сподели още тя.

На въпрос за това с кого биха разговаряли и с кого не, тя разгласи: „ С всички, както и до момента. Показали сме, че можем, с цел да осведомяваме какво решение е взела партията. Разговори на управлението и подмолни групи няма да видите и не чакаме. Питаме си членовете, отиваме при всички групи и ги осведомяваме какво можем и какво не можем да подкрепим. “

По мотив хартиеното гласоподаване, тя разяснява: „ По данни до момента на хартия са дали своят вот 1,126 млн., на машина – 1,550 млн. Има почти паритет. За партията ни също е по този начин – на хартия 114 хиляди, на машина – 111 хиляди Тоест, националната извадка се повтаря и при нас. Важно е, че дадохме опция за избор, това ни беше първата цел, когато предложихме да се върне смесеното гласоподаване. Да, не се оправда упованието за внезапно повишение на изборната интензивност, само че се демонстрира, че има потребност и от двете. “

Нинова видя два казуса, с които служебното кабинет не се е справило – видеонаблюдението във всички секции, както и неосигуряването на нужните паравани.

„ Виждаме, че не всеки път в политиката 1+1 прави 2. „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ поотделно имаха повече, в сравнение с дружно. Това сме го преживявали и ние “, разяснява още тя.

Тя се обърна още веднъж към „ Левицата “: „ Наиграхте се, каквото можахте навредихте, възобновяваме покана – върнете се в. “

„ Не стои на дневен ред въпросът за промяната на управлението “, разгласи тя.

„ С „ Възраждане “ имаме сходни позиции по някои въпроси с тях, имаме и разлики. Не бих споделила, че с тях сме с идентична политика. Ръстът на „ Възраждане “ е индикативен и би трябвало да ни накара да се замислим какво се случва в страната. Такъв растеж на националистически избор е огромна въпросителна “, разяснява още тя.

Тя се обърна към водачите на другите партии: „ Постъпете и вие по този начин. Попитайте членовете си, да забележим какво ще кажат хората, които ни избраха. Шегувам се, знам, че няма да го създадат. “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР