Избягалият от България бивш собственик на КТБ Цветан Василев внесе

...
Избягалият от България бивш собственик на КТБ Цветан Василев внесе
Коментари Харесай

Цветан Василев със списък какво и колко трябва да върне Пеевски от КТБ

Избягалият от България някогашен притежател на КТБ Цветан Василев внесе " публицистични ремонти " по законопроекта на Делян Пеевски, с който предприемачът, издател и народен представител от Движение за права и свободи се зарече да спре разграбването на активите на КТБ.

На персоналния си блог банкерът разгласява позиция наречена " Да подкрепим ли Пеевски в „ борбата “ му за попълване на масата на несъстоятелността на КТБ? "

В нея Василев декларира, че " следващото законотворчество на Пеевски, който има толкоз общо с правото, колкото аз с акордеона " .

Той предлага " всички активи, добити (откраднати) посредством така наречен вътрешни цесии сред компании, обслужвани от Финансово консултиране и Бисер Лазов, да се заплащат от владеещите ги компании или да се връщат в масата на несъстоятелността и да се оферират на обществена обмен по авансово направените оценки ".

Бившият сътрудник на Пеевски отива и по-далеч и предлага на депутата-бизнесмен да даде персонален образец като заплати действителната цена на Техномаркет; цената на София Прес; изплатената от ДКК на ДИПИ цена по дълг на Хедж; 12,5 благ евро, дължими на компанията EFV по сметка на КТБ по отношение на финансирането на Ливеро при схемата за приватизация на Булгартабак; 14,5 милиона евро на СД Дивелопмънт, откраднати посредством незаконно решение на Софийски градски съд от 2014 година по каузи, свързани с Техноекспортстрой; 1 милион лв., дължими от ФК Левски на Билдинг Рисорт посредством компанията на евентуалния създател на законовото недоносче – адв. Ал. Ангелов; 8 милиона лв. остатъчен дълг на Промишлено строителство холдинг, Техноекспортстрой и Сиболе Сървисиз към КТБ; разликата до 80 милиона лв. дълг на печатницата му към Партнер лизинг; както и неизплатените отговорности на медийната му империя. 

Ето и цялата позиция на Цветан Василев

Честно казано, не ме учудва нито арогантността, нито гьонсуратлъка на Пеевски и Сие. Те са потвърдена през годините марка, която явно се продава добре на българското политическо сметище. Въпросът, който си задавам по-скоро, е докога този цирк ще продължава да заема нашето всекидневие. На всичкото от горната страна и всички си го заплащат – покорно.

Но да се върнем на следващото законотворчество на Пеевски, който има толкоз общо с правото, колкото аз с акордеона. Всъщност, аз не съм сигурен и в това, само че от мене да мине.

В по принцип цялостния с антиконституционни текстове план на „ вълшебната тройка “ ясно личат крайните цели на създателя. Но тъй като съм лековерен човек (от това си патя), взех решение да се задълбоча и да предложа някои публицистични промени, които успешно биха допълнили изначално „ държавнически “ стимулирания проектозакон. С тези промени ще се реализиран няколко цели по едно и също време:

Пеевски ще се впише за повторно като законотворец. Освен това, ще даде опция и на сътрудника му от партията да стори същото.

Ще се понижи с малко противоконституционността и колизията на тяхната „ творба “. Не че е проблем това, откакто самият Главен прокурор още в далечната 2014 година сакрално изрече, че в тази ситуация КТБ може да се върви и отвън закона. И го съблюдава до ден сегашен! А и освен той.

Освен тези „ фундаментални “ цели, ще се усъвършенства внезапно събираемостта на заемите. Ако въпреки всичко съществува и такава цел. Освен прагматичните такива, които се свързват единствено с вероятните обири.

Всъщност, моето предложение към „ вълшебната тройка “ (защото няма по-мотивирани и безапелационни вносители на проектозакон за КТБ от тях) е да се включат следните текстове (може в Преамбюл) към проектозакончето:

1. Назначават се три оценителски компании за оценка на активите на КТБ и тези, които са добити посредством финансиране от банката към 20.06.2014 година Компаниите са посочени от:

а) ФГВГ;

б) необезпечените кредитори;

в) главния акционер на банката;

2. В период от шест месеца се изготвят оценки на всеки от активите, като за меродавна се приема междинната аритметична от трите оценки.

3. Активите, които са към този момент добити от трети лица вследствие на цесии или други интервенции, включително и посредством частни правосъдни реализатори (ЧСИ), се оферират за дефинитивно откупуване на лицата по обновената оценка по т. 2, понижена с вероятно платените (или поети) задължения по цесии и заплащания по ЧСИ, потвърдени със съответните платежни документи. В случай на отвод, се ползва Законът за конфискацията им в интерес на масата на несъстоятелността на банката.

4. Активите, които към момента са под контрола на КТБ, се изнасят на обществен търг за продажба при изискванията на т. 2 и т. 3.

5. С всички приходи се погасяват отговорности на компаниите притежатели (или някогашни такива) на активите, както и на техни кредитори към банката.

6. Разликата сред постигнатата цена на търговете и оценката към 20.06.2014 година, както и цената на активите, които са попаднали в трети ръце и не могат да бъдат възобновени (Виваком, НУРТС, например), се покриват от страната в масата на несъстоятелността по сметките на техните някогашни притежатели. По същия метод се покрива в масата на несъстоятелността и издръжката на КТБ. С всички приходи се погасяват отговорностите такива, каквито са към 20.06.2014 година

7. Преходни и специфични разпореждания:

Всички активи, добити (откраднати) посредством така наречен вътрешни цесии сред компании, обслужвани от Финансово консултиране и Бисер Лазов, се заплащат от владеещите ги компании или се връщат в масата на несъстоятелността и се оферират на обществена обмен по авансово направените оценки.

Вярвам, че господин Пеевски като държавнически мислещ човек ще даде първи образец за това и ще спомага за възобновяване в масата на несъстоятелността, а точно като заплати:

а) действителната цена на Техномаркет;

б) цената на София Прес;

в) изплатената от ДКК на ДИПИ цена по дълг на Хедж;

г) 12,5 благ евро, дължими на компанията EFV по сметка на КТБ по отношение на финансирането на Ливеро при схемата за приватизация на Булгартабак;

д) 14,5 милиона евро на СД Дивелопмънт, откраднати посредством незаконно решение на Софийски градски съд от 2014 година по каузи, свързани с Техноекспортстрой;

е) 1 милион лв., дължими от ФК Левски на Билдинг Рисорт посредством компанията на евентуалния създател на законовото недоносче – адв. Ал. Ангелов;

ж) 8 милиона лв. остатъчен дълг на Промишлено строителство холдинг, Техноекспортстрой и Сиболе Сървисиз към КТБ;

з) разликата до 80 милиона лв. дълг на печатницата му към Партнер лизинг;

и) по този начин и неизплатените отговорности на медийната му империя. Ако му би трябвало освежаване, господин Пеевски може да прибегне към следствието и прокуратурата. Те ги имат!

Изглежда се размечтах! Но картинката на „ Пирамидата КТБ “ би била доста забавна и изключително нелицеприятна за глашатаите на тази теза. Точно страхът от тази истина сплоти всички, взели участие директно и индиректно в погрома над банката. И поради това позволиха и бруталните дейности на ордата на Цацаров през май-юни 2014 година, както и безгрижно взетото решение за банкрут на КТБ през ноември на същата година. Заради това, съзаклятниците не престават да адмирират арогантната безочливост на един самозабравил се човек!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР