Избягахме от войната, престрелките бяха жестоки, бомбардиране, спиране на тока,

...
Избягахме от войната, престрелките бяха жестоки, бомбардиране, спиране на тока,
Коментари Харесай

Разказ на българка, евакуирана от Судан

Избягахме от войната, престрелките бяха жестоки, бомбардиране, прекъсване на тока, липса на вода, огромна жега, съвсем нищо неработещо – нито банки, нито магазини. Това разказа пред БТВ нашата сънародничка Марияна Илиева, евакуирана от Судан.

Отнема ѝ три дни, с цел да се прибере сполучливо в България и прекосяване през няколко страни.

„ Столицата Хартум е от три елементи – Хартум, Хартум Бахри, и Ондурман. Ондурман беше най-удобната позиция, тъй като мостовете на река Нил бяха затворени и нямаше по какъв начин да отида до посолството в Хартум. Дадоха ми информация, че има военна база на суданците, където немски елементи могат да ни изведат отвън страната с военни самолети. Отидохме в Йордания, оттова също с боен аероплан пристигнахме в Берлин. От цивилното летище в Берлин пристигнахме в България “, описа Марияна Илиева. 

Тя съумява да се прибере дружно с още двама души. През цялото време те са насочвани от ситуационния център на външното министерство и посланика на България в Египет. Съпругът ѝ - суданец, остава там. 

„ Последните 5-6 години компактно пребивавам в Судан. Беше напълно умерено, обикновено. Светът беше напълно друг от това, което виждаме през днешния ден. Хората ужасно доста уважаваха чужденците и се чувствахме доста добре. След това последователно нещата се трансформираха и стопански, и във всяко едно отношение, само че на подобен въоръжен спор за първи път участвам “, сподели Марияна Илиева.

Сънародничката ни се надява мъжът ѝ също да пристигна в България. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР