Избраният за президент на САЩ Джо Байдън огласи нови назначения

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън огласи нови назначения
Коментари Харесай

Байдън номинира бившата посланичка в ООН Сюзан Райс начело на Съвета за вътрешна политика

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън огласи нови назначения в бъдещото си, белязано от разнообразие държавно управление, издигайки някогашната посланичка в Организация на обединените нации Сюзан Райс отпред на Съвета за вътрешна политика към Белия дом, съобщи Франс прес.

В официално съобщение преходният екип на Джо Байдън означи, че 56-годишната някогашна съветничка по националната сигурност на Барак Обама е " измежду най-способните и опитни висши държавни чиновници в страната и има нужната подготвеност да впрегне пълномощията на федералното държавно управление в интерес на американците ".

Афроамериканката Райс беше измежду любимците за поста държавен секретар, който в последна сметка получи Антъни Блинкън. През лятото тя бе измежду обсъжданите имена за кандидат-вицепрезидент на Байдън, само че след това за него беше предпочетена Камала Харис.

Байдън номинира също Том Вилсак за собствен министър на земеделието - пост, който той заемаше през цялото ръководство на президента Обама (2008-2016 г.). Марша Фъдж, в този момент член на Камарата на представителите, бе номинирана да оглави министерството на жилищното строителство, а някогашният шеф на канцеларията на Обама - Денис Макдона, ще застане отпред на министерството по въпросите на ветераните.

За авторитетния пост на търговски представител на Съединени американски щати беше препоръчана адвокатката Катрин Тай, която е експерт по въпросите на свободната търговия и Китай. Ако бъде одобрена от Сената, Тай ще бъде първата американка от азиатски генезис и първата цветнокожа жена на този пост, означи екипът на Байдън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР