Избраният на президент на САЩ Джо Байдън призова американския Конгрес

...
Избраният на президент на САЩ Джо Байдън призова американския Конгрес
Коментари Харесай

Джо Байдън призова Конгреса на САЩ да одобри силен план за подкрепа на икономиката

Избраният на президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американския Конгрес да утвърди без отсрочване "силен " проект в помощ на американската стопанска система, която се бори да се възвърне от рецесията, провокирана от пандемията от Ковид-19, съобщи Франс прес.

Демократът Байдън, който показа икономическия си екип от град Уилмингтън в щата Делауеър, съобщи, че неговото обръщение към всички, които в този момент се борят, е, че "помощта идва ".

Редом с Байдън стоеше някогашната председателка на Управлението за федерален запас (централната банка на САЩ) Джанет Йелън, която характеризира икономическата рецесия като "американска покруса ".

Йелън сподели, че доста хора се борят да сложат храна на масата и да си заплащат сметките и наема.

Наложително е да се работи, с цел да се предотврати самоподдържането на рецесията и да не се провокират по-нататъшни разрушения, добави 74-годишната Йелън.

Ако бъде одобрена от Сената, където назначението й е добре признато, тя ще стане първата жена - министър на финансите на Съединени американски щати.

78-годишният Байдън показа и останалите основни членове на бъдещия си екип, формиран от представители на малцинствата и от дами, доста от които ще са първите на съответния пост.

Уоли Адейемо е от нигерийски генезис и ще е първият афроамерикански зам.-министър на финансите, в случай че Сенатът я утвърди.

Нийра Танден ще е първата жена от индийски генезис на поста шеф на Службата за ръководство и бюджет в Белия дом.

Байдън избра друга жена - Сесилия Рауз - да оглави съвета на икономическите съветници на президента. Тя ще е първата афроамериканка и едвам четвъртата жена отпред на този съвет.

Задно с тях на сцената в Уилмингтън беше и Джаред Бърнстийн, който от дълго време е непосредствен другар на Байдън - откогато беше негов основен икономист през първите години на администрацията на някогашния президент Барак Обама. Той ще е член на съвета на икономическите съветници, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР