Избраната от Кейт Мидълтън болница, в която ѝ беше направена

...
Избраната от Кейт Мидълтън болница, в която ѝ беше направена
Коментари Харесай

Нови обвинения срещу болница, в която оперираха Кейт Мидълтън

Избраната от Кейт Мидълтън болница, в която ѝ беше направена коремна интервенция, е изправена пред нови обвинявания, че е забавила докладването на хипотетично нарушаване на здравната ѝ загадка, съобщава Newsweek.

Принцесата на Уелс бе оперирана на 16 януари и беше изписана малко по-малко от две седмици по-късно, с цел да се възвърне вкъщи.

Съобщава се, че трима членове на личния състав са разследвани за опити за достъп до персоналната здравна информация на Кейт.

Клиниката е съобщила за случая на Службата на комисаря по информацията, само че в този момент се твърди, че се организира в допълнение следствие дали клиниката погрешно е забавила сигнализирането за нарушаването.

The Guardian допуска, че " навременността на докладването " е част от следствието на клиниката.

Един от главните въпроси за шефовете ще бъде дали ще се оправят със абсурда с непокътната известност измежду богатите и известни клиенти, в това число кралските особи.

Кейт не е първата кралска персона, лекувана там. През 2013 година принц Филип също претърпя коремна интервенция в клиниката.

Тя не е и последната, откакто крал Чарлз III също избра клиниката за процедура за справяне с увеличена простата. За него не се счита, че е имало опит за достъп до медицинските му досиета.

Това обаче не е единствената частна болница, която те употребяват. Например принц Филип е бил лекуван в болничното заведение " Крал Едуард VII " в Лондон през февруари и март 2021 година, малко преди гибелта си през април същата година.

Уил Ричмънд-Коган, сътрудник по правосъдни разногласия, свързани с данни и цялост на персоналния живот, във Freeths LLP, съобщи:

" Макар че всеки пациент има право на дискретност на здравното си досие, фактът, че пациентът е в центъра на публичното внимание, следва да се отрази в нараснало равнище на сигурност и защитни ограничения за неговата информация ", изяснява той. 

" Това ще бъде и фактор при всяка глоба за нарушение на такива записи - има огромна разлика сред несъзнателен неоторизиран достъп до информация и някой, който съзнателно се пробва да навлезе в персоналния живот на пациента, без значение дали това е от празно любознание или тъй като се надява да употребява информацията, с цел да я продаде на медиите. ", добавя той.

Ал Ръсел, основен изпълнителен шеф на клиниката, съобщи в изказване, оповестено за Newsweek в сряда: " Всички в лондонската клиника осъзнаваме добре нашите самостоятелни, професионални, етични и правни отговорности във връзка с поверителността на пациентите ".

" Изключително се гордеем с изключителните грижи и поверителност, които се стремим да осигурим за всички наши пациенти, които ни се доверяват всеки ден ", изясни Ръсел.

" Разполагаме със системи за наблюдаване на ръководството на информацията за пациентите и при положение на нарушаване ще бъдат подхванати всички подобаващи ограничения за следствие, регулаторни и дисциплинарни ограничения ", добавя той.

" В нашата болница няма място за тези, които съзнателно нарушават доверието на нашите пациенти или сътрудници. ", безапелационен е шефът на болничното заведение. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР