Избран съм от хората на Хасково, така че съм длъжен

...
Избран съм от хората на Хасково, така че съм длъжен
Коментари Харесай

Кметът на Хасково Добри Беливанов: За мен общината работи добре

Избран съм от хората на Хасково, тъй че съм задължен да си извърша уговорката и си оставам кмет на Общината.  Това сподели кметът на Хасково Добри Беливанов в предаването „ Тази заран “ по.

„ Аз имам ангажимент пред тези хора, израснал съм в този град. Утре като си подам оставката и в случай че загубим изборите, хората ще кажат – ти излъга, избрахме те и внезапно се оказа, че не можеш да си изпълниш отговорностите. Ще ги извърша “, съобщи кметът.

„ Когато встъпих в служба нямах даже един зам.-кмет, липсваха шефове на дирекции. Сега имам един добре смачкан механизъм, екипът работи. Имам зам.-кмет, който е извънреден финансист, основната счетоводителка също. Във финансите нямаме проблем. В отделите в дирекцията имам специалисти “, сподели още Беливанов, на въпрос дали освобождението на хора на основни позиции в общината няма да попречи на работата й.

Във връзка с това морално ли е да остане на поста и откакто от партията са снели доверието си ще продължи ли да е член на ГЕРБ, Беливанов отговори: „ Не съм изключен от ГЕРБ. Сам няма да напусна, в случай че ме изключат ще уважа мнението. Но аз съм от Хасково“.

„ Аз назначавам хората. Тези, които бяха препоръчани от Политическа партия ГЕРБ с всеки от тях се срещах по настрана, разговаряхме и реших, че могат да работят тук. Не съм се интересувал кой какви роднински връзки има, взимам ги да работят тук “, съобщи той.

Кметът съобщи, че не знае дали причина за снемането на доверието от страна на партията е това, че е отказал състезанията за наемането на чиновници и е разписал да не се проведат, само че изясни, че в тях е имало пропуски и съмнения за неяснота. „ Бях задължен да ги анулира. Сега сега съм упълномощил нов конкурс. Обявили сме, че ще има открити състезания, да изберем хора, които фактически да работят и милеят за този град “, сподели Беливанов.

„ За мен Общината работи добре. Не желая да изяснявам какво сме създали, то се вижда. Всеки човек позволява неточности, евентуално има и от моя страна “, каза още той.

„ Икономическа полиция ме проверява по сигнали на мои чиновници. Примерно дали подписа с печата е мой. Пускам за един ден отпуска и са ме дали. Нормално е един кмет постоянно да го усъвършенстват “, обясни Добри Беливанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР