Избраха Росен Желязков от ГЕРБ за председател на Народното събрание.

...
Избраха Росен Желязков от ГЕРБ за председател на Народното събрание.
Коментари Харесай

Росен Желязков е новият председател на Народното събрание

Избраха Росен Желязков от ГЕРБ за ръководител на Народното събрание. Той бе подсилен от 136 депутата, 0 „ срещу ” и 94 „ въздържали се ”.
Прочетете още
Кандидатурата на адв. Петър Петров бе отхвърлена.

Депутатите направиха своя избор от две номинации. От парламентарната естрада Десислава Атанасова разгласи кандидатурата на Росен Желязков, като посочи неговите качества и съобщи, че имат уверението от втората по-големина коалиция в Народно събрание, че ще дадат своята поддръжка.

От „ Възраждане ” пък още веднъж издигнаха адв. Петър Петров, като обявиха, че поддръжка от страна на ПП-ДБ към ГЕРБ би била изменничество към техните гласоподаватели.

" Една партия, която осмисли съществуването си с битката против друга, в този момент се готви да я поддържа ", съобщи Искра Михайлова и прикани сътрудниците си да изберат самостоятелна кандидатура.

Корнелия Нинова разгласи тази ротация като удар и оскърбление против Народното събрание и метод да се за обиколи конституцията.

" Честито на Никола Минчев - ще бъде ръководител през лятната почивка. Това е следващ удар против престижа на Народното събрание. По-важното, обаче, от тази уйдурма, е законодателната стратегия. В тези оферти има положителни и нужни закони, част от които и ние поддържаме. Разбира се, има и такива, които няма да подкрепим. Въпросът ми е: " Чия е тази стратегия? ". Част от тези закони са от служебния кабинет, други - от кабинета " Петков " - незавършени, други от предишния парламент. Въпросът е кой застава зад тези закони - обединението на дежнтълмените? Добре! Но знаете ли какъв брой коства тази стратегия и по какъв начин оферирате тази стратегия без бюджет? И кого сега залъгвате, че вършиме болшинство за законодателна стратегия, само че няма да вършиме държавно управление - това са приказки за наивници ", сподели Нинова.

Асен Василев съобщи, че няма по какъв начин " Продължаваме промяната - Демократична България " да поддържа ръководител от " Възраждане ", защото тази партия се декларира като прокремълска и се пробва да вкара пропутинския модел в България. В отговор на рецензиите на Българска социалистическа партия той подсети, че предишния Народното събрание прокара промени в Изборния кодекс, които бяха признати от болшинството, образувано таман при избора на ръководителя Вежди Рашидов - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Василев остро разкритикува работата на предходното Народно заседание.

Василев се закани на Костадин Костадинов, че ще се схванат отвън Народното събрание, поради това, че го назова измамник.

Припомняме, че изискването за поддръжка на ПП-ДБ е председателското място да се ротира на 3 месеца с излъчения от " Продължаваме Промяната - Демократична България ", като това най-вероятно ще бъде Никола Минчев. Докато Желязков е ръководител на Народното събрание, ръководителят на правна комисия ще бъде от ПП-ДБ.

Двете най-големи политически обединения се схванаха и за законодателна стратегия за 49-ото Народно заседание. Коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " обаче още веднъж потвърдиха, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ-СДС.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР