Изборният процес протича нормално, без инциденти, съобщават от МВР. Информацията

...
Изборният процес протича нормално, без инциденти, съобщават от МВР. Информацията
Коментари Харесай

МВР: Изборният процес протича нормално, без инциденти

Изборният развой протича обикновено, без произшествия, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Информацията към 10 часа сутринта демонстрира, че криминогенната конюнктура в страната е спокойна.

Над 16 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи вземат участие в обезпечаването на публичния ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден, в защитата на изборните секции в страната (в това число и подвижни).

Български персонални документи

Общо за интервала от 09.11.2021 година до 10.00 ч. на 14.11.2021 година са издадени 1020 удостоверения.

Гранична полиция

Оперативната конюнктура в зоната на отговорност на Главна дирекция " Гранична полиция " е естествена. Създадена е организация по места за обезпечаване естественото действие на Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и граничното наблюдаване в уязвимите сектори. Граничните инспекции се реализират навреме. Пропускателната активност през граничните пунктове се реализира при естествена активност на пътникопотока.

Пожарна сигурност

На територията на страната няма катастрофи от компетентността на органите за ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите.

Сигнали

От 14 октомври до през днешния ден са получени общо 763 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите - 733 в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР и 30 в ГДБОП.

Преобладаващата част от сигналите (643) са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 22 – за непозволена пропаганда, 18 – за корпоративен избор, 3 – за заличаване на имущество и други

Съставени са 7034 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР, от тях 2339 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 879, Благоевград – 660, Столична дирекция на вътрешните работи - 454 и други

Досъдебни производства

Образувани са общо 138 Директива за птиците, от които 110 - срещу политическите права на жителите – член 167-169г от Наказателен кодекс. Най-много са те в ОДМВР Бургас – 25, Монтана – 13, Смолян – 10, Сливен и Видин по 9 и други Няма формирани Директива за птиците в ОДМВР Добрич и Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР