Изборите за Европарламент стартират днес и ще продължат до 26

...
Изборите за Европарламент стартират днес и ще продължат до 26
Коментари Харесай

Холандия и Великобритания – първите държави, които ще изберат новите си евродепутати

Изборите за Европарламент започват през днешния ден и ще продължат до 26 май. Имащи право на глас са 427 милиона души. Първият ден на изборите ще стартира с гласоподаване във Англия и Холандия. Това са девети избори за Европейски парламент в двете страни, съобщи БГНЕС.

Преди няколко месеца никой не очакваше Англия да взе участие в изборите за Европейски парламент, защото се предполагаше, че страната ще е напуснала Европейски Съюз на 29 март.Британският парламент обаче не може да реализира единодушие с изискванията за излизане на страната от Европейски Съюз и по този начин дата на Брекзит бе отсрочена до края на октомври.

Бъркотията ще има ли, по кое време и какъв Брекзит се отрази и на евровота. Беше пресметнато, че в този момент ще бъдат избирани 705 евродепутати, защото – поради Брекзит, отпадат 46 от местата за британци, а останалите 27 от английските места се поделят сред останалите 27 страни-членки. Но сметката излезе крива и броят на евродепутатите остава 751.

Френският акцент на юрист Софи Ларок във Англия е мъчно да не се забележи. Кандидатката за евродепутат е един от няколкото европейски емигранти, които вършат скока в политиката във Англия, подтикнати от опълчването им на Брекзит. Решена да се бори с Брекзит, през април тя основава Британската европейска партия.

Джоан Понс, испанска здравна сестра, която живее във Англия от 19 години е претендент в Източен Мидландс от Групата за смяна на Англия, проевропейска партия, основана едвам тази година от депутати, които се отделиха от двете съществени партии.

Ян Ростовски е различен претендент, който се стреми към привличане на гласовете на чужденци. За разлика от други претенденти той има опит в политиката.

Той е работил като финансов министър в Полша и за малко време е бил заместител министър-председател и сега е претендент на придвижването „ Change UK “ в Лондон, където е роден и израснал.

Новата Брекзит партия на Найджъл Фарадж излезе напред в изборите след формалното пускане на акцията.

“Стремим се към мирна политическа гражданска война в тази страна ”, сподели Фарадж на последния протест на партията във вторник.

Основните партии имат мощни водачи като Даниел Ханан, Андрю Адонис и Сиед Камал, които се надяват да оформят последните стадии на връзките на Англия с Европейски Съюз.

Зелените търсят поддръжка из цяла Англия, до момента в който районни и национални партии като SNP, Plaid Cymru и Yorkshire Party ще се надяват да се възползват от локалните усеща.

Освен това има доста самостоятелни, които се надяват да стартират политическа кариера в Европа.

В Холандия, яркият популист Тиери Боде, типичен песимист във връзка с климата, е на път да победи либералите на премиера Марк Рюте.

Станал прочут с голи Инстаграм селфита и противоречиви мнения за дами, Боде, 36-годишен, зашемети Европа през март, когато неговият Форум за народна власт стана най-голямата партия в холандския сенат.

16 партии се състезават за 25-те холандски места.

Сред претендентите за ръководител на Европейска комисия се откроява фигурата на Франсискус Корнелис Герардус Мария Тимерманс – политик от Партията на труда в Холандия и към този момент с поддръжката на множеството европейски социалдемократи, измежду които и немските, с цел да бъде идващият “шпиценкандидат ” на тази политическа група на изборите за Европейски парламент.

Той е основател на прекратителните процедури против Унгария и Полша – страни, в които Европейската комисия счита, че е сложено в заплаха върховенството на закона и че се нарушават правата на Европейски Съюз.

Между доктрините, залегнали в акцията му са основаване на безвредни, законни имиграционни направления за бежанците и попречване на трафика на хора, въвеждане на европейски налог върху облагата за огромните софтуерни компании, въвеждане на налог върху CO2 за фирмите и такса за полети за поощряване на пътуванията с трен, равнене на трудовите права в Европа, с цел да се спре нелоялната конкуренция. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР