Изборите в чужбина са пред провал. За това алармира пред

...
Изборите в чужбина са пред провал. За това алармира пред
Коментари Харесай

НОВА ДРАМА ПРЕДИ ВОТА: Изборите в чужбина са пред провал, шеф на СИК в Испания пред ПИК: Такъв хаос не съм виждал, ЦИК абдикира

Изборите в чужбина са пред неуспех. За това сигнализира пред ПИК ръководителят на изборната комисия в испанския град Памплона Радослав Кръстев. В Будапеща и Прага още не са звънели на СИК-овете и не са ги викали на указания. А половината от членовете влизали за първи път в състава на комисиите, заяви източник на медията ни от средите на Българска социалистическа партия.

" Пълен безпорядък, какъвто в никакъв случай не съм виждал. Изборите са под въпрос ", алармира Радослав Кръстев. Той потърси медията ни за помощ поради " проблемите и парадокса, царящ в подготовката на вота в неделя ".

" Трябва да сме 5 членове на изборната комисия, само че сме трима, тъй като квотите не са могли да се попълнят от политическите партии. Аз съм ръководител, вторият член е представител на Министерство на външните работи. А с третия член не мога да се свържа. Не я познавам даже, тя не ми дава отговор на телефона. И не знам какво да върша. Ще се яви ли в неделя? Ако не се яви, няма да има избори ", изясни Кръстев.
свързани новини1451на 22.10.2021
Той се свързал с посолството ни в Мадрид да потърси подпомагане. От там му споделили, че са пратили грама до външното ни министерство.

" От външното ни министерство ми споделиха, че разрешаването на казуса зависи от ЦИК. ЦИК обаче не ми дава отговор - нито на имейли, нито си подвигат телефоните. Аз съм в смут. Имам богат опит с провеждането на избори и в България, и в Испания. Но подобен безпорядък в никакъв случай не е бил ", възмути се Радослав Кръстев.

" ЦИК абдикира. И не мога да си обясня за какво. От посолството ми споделиха, че напълно не съм единствен. Такива проблеми имало и в Мадрид ", приключи Кръстев.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР