Изборите наближават и пластовете се разместват. Депутатите от групата на

...
Изборите наближават и пластовете се разместват. Депутатите от групата на
Коментари Харесай

Депутати от ИТН са готови да подкрепят нов кабинет на ПП без Киро и Асен

Изборите наближават и пластовете се разместват. Депутатите от групата на Има Такъв Народ добре схващат, че на идващите избори, надали ще се окажат в Народното събрание. От една страна Има Такъв Народ с огромна възможност е политически мъртвец, от друга – в случай че оцелее да мине чертата, то надали тъкмо тези национални избранници ще намерят място в Народното събрание. С две думи, Христинка в действителност ще си отиде на село, а Слави Трифонов няма да има инструмент, с цел да обслужва своите ползи.

И както нормално това води до бездънен размисъл. Именно вследствие на такава размисъл е постъпилото в „ Промяната продължава “ по три - четири канала предложение за основаване на ново държавно управление с още 10-15 депутата на Има Такъв Народ в поддръжка, в действителност с всички, без Тошко Йорданов, заяви уеб сайтът „ Скандал “. Нещо повече, уверението е, че това е решение на депутатите, само че не Слави ще ги ръководи. Те ще реализиран договореност с Политическа партия /чрез които и с Българска социалистическа партия и ДБ/ и при съблюдаване на тази договореност, те ще поддържат държавното управление във всичко. Това ще им даде време до локалните избори да се редизайнат и да се опитат да влезнат в нов политически формат. За няколко от тях е ясно, че биха се вляли в проектопартията на Стефан Янев, стига да имат обезпечени първи места в листите.

Учудващо е, че депутатите на Има Такъв Народ не желаят нишо, с изключение на Кирил Петков да не е министър -председател и Асен Василев да не е финансов министър, както и отцепникът Радостин Василев да не оглавява спорта. В последното се просмуква чувството, че зад това сякаш без значение искане всъщност стоят Слави и Тошко, които също осъзнават, че облаците над тях на политическия хоризонт, са извънредно гъсти. С две думи – няма бъдеще за тях. Но предложенията идват от депутати на групата на Има Такъв Народ, отвън напусналите по-рано, които желаят да поддържат новото държавно управление като група, да не напущат Има Такъв Народ и в това време да се еманципират от Слави. Или най-малко по този начин настояват.

Предложението всъщност е Андрей Гюров /или друга допустима фигура/ за министър -председател и връщане на Никола Минчев за ръководител на Народно събрание. Заявлението е, че няма да се бъркат на Политическа партия, в случай че Кирил Петков и Асен Василев изоставен изпълнителната власт. Желанието е за сключване на съглашение с най-важните закони, в това число и избор на КПКОНПИ, Висш съдебен съвет, законите за Плана за възобновяване, бюджета и съблюдаване на съглашението до локалните избори следващата година. Това би лишило от Бойко Борисов самодейността да поддържа проевропейско държавно управление и по този начин да диктува дневния ред, без да поема властта в тези времена.

Но.... едно огромно НО стои пред този проект. Запознати считат, че няма мощ, която би предиздвикала Кирил Петков непринудено да се откаже от министър-председателския пост. Той би получил и много твърда поддръжка от многочислените свои хора в парламентарната група, а любовницата Лена Бориславова е подготвена с тялото си да застане пред подобен план. Вътрешни източници информарат, че към този момент те двамата вършат всичко допустимо това предложение да не доближи до парламентарната група, само че тя в същина към този момент го знае.

В групата има разнообразни отзиви, като огромна част от депутатите считат, че при срутва на рейтинга на държавното управление и партията, в идващия парламент може да има не 67, а не по-вече от 30 национални представителя и се надяват, че оставането на власт още година, както и идващите пари от Европа могат да доведат до по-добри резултати. Тук би трябвало да отбележим и че по незнайни аргументи, Политическа партия до момента не е входирала в съда документи за основаване на партия.

Очевидно Кирил Петков не желае да се раздели с Фалкона, само че е подготвен да жертва 30 депутати, които на последващи избори може да не влязат и да има по-малка парламентарна група.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР