Изборите наближават и кампанията става все по-ожесточена. Партиите се опитват

...
Изборите наближават и кампанията става все по-ожесточена. Партиите се опитват
Коментари Харесай

Александър Симов пред ПИК: Лозан Панов е основен противник на Радев - той го нарече фалшив герой и посочи ГЕРБ като естествен съюзник на Демократична България

Изборите наближават и акцията става все по-ожесточена. Партиите се пробват да изместят вниманието на гласоподавателите от парламентарния избор и да го съсредоточат към президентския.

Очертава се мода на инициативните комитети. Движение за права и свободи единствена от парламентарно показаните партии издига собствен кандидат-президент, с цел да активизира електората си, само че пък името му е още незнайно.

Българска социалистическа партия още веднъж е център на медийното внимание. Основният въпрос, който дискутират анализаторите е дали столетницата поддържа в действителност Румен Радев или единствено проформа.

Потърсихме за коментар някогашния Александър Симов, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия и член на Националния съвет на партията.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Много тежки избори ни чакат, господин Симов? Не е имало до момента толкоз остро опълчване сред кандидат-президентите като че ли?

- Ние сме склонни да преувеличаваме като народ. През 2001 година акцията също беше тежка. Друг е въпросът, че в този момент тя трябваше да бъде по-толерантна. Но не се получи.

- Има ли разнобой вътре в Българска социалистическа партия за поддръжката на Румен Радев? Нинова разгласи публично, че партията стои зад него. По вашата телевизия водещият Стоил Рошкев пък насочи апел да не се гласоподава за Радев...

- Моите почетения към Стоил Рошкев, само че той не е изразител на Българска социалистическа партия. Това е негово мнение. Да, то провокира доста въпроси и безредици.

Нашата поддръжка е ясна и няма никакъв разнобой. 98% от социалистите стоят зад Румен Радев. Не споделям 100%, с цел да не ме обвинят в някакъв тип тоталитаризъм. А другояче съм уверен, че в действителност подкрепящите Радев социалисти са 100%.

Има вътрешнопартийни сили, които се пробват да основават крамоли и да оставят усещане, че има проблеми вътре в Българска социалистическа партия. Само с това се занимават.

- Кои са тези вътрешнопартийни сили? Те ли са тези 2%, които не поддържат Радев?

- Това е по този начин наречената вътрешнопартийна съпротива - обединяването " Социализъм 21 век ".

Българска социалистическа партия няма защо да бъде упреквана. Тя е най-демократичната партия в България, тъй като всеки може да изкаже своята позиция, има конфликт на разнообразни отзиви. Аз избирам такава партия, вместо дисциплинираната, в която никой не смее да каже какво мисли.

- Защо Българска социалистическа партия се записва за президентските избори, откакто стои напълно зад Румен Радев?

- Ние сме политическа партия, а не политически кръжок. Участваме в президентските избори и имаме собствен претендент - Румен Радев.

- Кого от кандидат-президентите припознавате за собствен главен съперник?

- Преди дни щях да посоча Анастас Герджиков. Защото той е изразителят и носителят на всичко, което би трябвало да бъде отхвърлено и изчегъртано, както в последно време се споделя.

Но, като видях няколко изяви на Лозан Панов... Той назова Румен Радев " подправен воин ". И уточни ГЕРБ като натурален съдружник на " Демократична България ".

Убедено настоявам, че Румен Радев е претендентът на смяната. Друг няма.

- Ако Движение за права и свободи поддържа проф. Георги Близнашки за кандидат-президент, какъв знак е това? Той е някогашен кадър на Българска социалистическа партия...

- Проф. Близнашки от дълго време няма нищо общо с Българска социалистическа партия. И би се обидил, в случай че някой го свърже с партията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР