Изборите „Купуването на гласове и корпоративният вот е подмяна и

...
Изборите „Купуването на гласове и корпоративният вот е подмяна и
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ако продадете гласа си за 100 лв. в момента, ще загубите 10 хил. във следващите 4 години

Изборите

„ Купуването на гласове и корпоративният избор е замяна и манипулиране в интерес на избрана политическа партия. Всички се тревожим от това и с напъните на изпълнителната власт и във взаимоотношение със правосъдната система, се вземат ограничения за попречване и минимизиране “, изясни министър председателят. Той предизвести, че всеки българин би трябвало да е ясно, че в случай че продаде гласа си, спечелвайки 100 лева сега, ще загуби 10 хиляди в идващите 4 години.

По мотив разкритията на схеми за пазаруване на гласове от вътрешния министър, Янев допусна, че сигналите за нарушавания ще се усилват с наближаването на вота. „ Министър Рашков работи в границите на закона “, увери министър-председателят. Янев моли жителите да алармират при нередности по време на изборите.

Според него е допустимо да се спре изборният туризъм, само че преди всичко това зависи от самото общество, доколко толерира това събитие.

Цената на тока

Според премиера е належащо да бъде направена дълготрайна тактика за цялата енергийна система. „ Където има евтина сила, бизнесът се развива и цъфти “, означи той.

„ Мариците “ са завещан проблем, който съзнателно или не, не се взема решение “, посочи министър председателят и уточни, че такава тактика не е наследена от предходни кабинети, само че в този момент може да се сложи дебатът за развиване на нуклеарната енергетика, за възобновими енергийни източници, за потреблението на газа като междинно гориво, за това, което се приказва във връзка със „ зелената договорка “.

Ваксинирането

„ Притеснен съм, че българският народ всеобщо не се имунизира “, призна Янев, само че уточни, че това е решение на всеки. Той увери, че към този момент ваксини не се изхвърлят. Премиерът изрази вяра да можем да дарим препарати. „ Макар че процесът за това е сложен, по тематиката се работи интензивно “, добави Янев.

Според него „ хаосът на ръководство “ през предходната година е обезверил доста хора да се имунизират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР