Избори не може да има и през юли, хората ще

...
Избори не може да има и през юли, хората ще
Коментари Харесай

Плевнелиев за взрива срещу кортежа на Гешев: Покушение срещу институцията и демокрацията на държавата

" Избори не може да има и през юли, хората ще побеснеят ", разяснява той

Президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев разяснява гърмежа против автомобила, в който е пътувал основния прокурор Иван Гешев и фамилията му. Той го дефинира като нападение против институцията и демокрацията на страната. " Това е една ужасяваща офанзива, която е нечовешка и се обръщам към всички да си дадат сметка какво се е случило, би трябвало да се сплотим и да изобличим причинителите. Никой не гледа на страната ни като нещо положително. Миналата седмица бях на икономическия конгрес в Делхи. Там трима министър ръководители на Гърция, Албания и Косово дефинираха България като неуправляема, изпаднала в безпорядък, страната която няма положително име и известност ", съобщи пред БТВ Плевнелиев.

" Избори не може да има и през юли, хората ще побеснеят. Не може да има и три в едно избори с референдум ", разяснява той. По думите му е належащо да има стратегия най-малко за година напред.

" Не считам, че би трябвало да има избори две в едно, или три в едно с референдум през локалните избори. Ако ще се вършат избори две в едно, дано да е със идващите европейски. Там има доста огромен смисъл да се закачи и референдумът на " Възраждане ", сподели още Плевнелиев.

Той не изключва да има нов кабинет на паритетен принцип. Българска социалистическа партия са съвсем неосъществим сътрудник за сформиране на държавно управление, посочи той.

Според него има два хода за първия мандат - програмно политическо държавно управление или програмно експертно държавно управление.

Той разяснява, че Кирил Петков би трябвало да угнетен егото си и да работят взаимно на високи обороти по тематики като това по какъв начин да се понижи дефицитът на 3%, по какъв начин да влезем в Еврозоната и Шенген.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР