Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание доведе

...
Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание доведе
Коментари Харесай

Новият пост на Валери Симеонов доведе до протест и контрапротест пред парламента

Изборът на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание докара до два митинга в София, които се организираха на едно и също място. Миналата седмица, незабавно след оповестяването на новата му служба, майки на деца с увреждания се оповестиха срещу назначението му. Обединени към самодейността " Системата ни убива ", те настояха за оставката на водача на НФСБ или за разформироване на целия парламент.

 Новият пост на Валери Симеонов докара до митинг и контрапротест пред Народното събрание
© Георги Кожухаров

Днес те проведоха шествие с коли пред Народното събрание. В късния следобяд десетки коли минаха с сложени черни флагове пред постройката на Народното събрание.

По-рано денем от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, Националната асоциация за здравословно хранене на децата и Националното съдружие " Българската домашна ракия " също използваха пространството пред Народното събрание да заявят своята поддръжка към Симеонов. От браншовите организации подчертаха, че ще провеждат контрапротести, до момента в който не убедят майките на деца с увреждания, " че техният митинг е неправдив ".

 Новият пост на Валери Симеонов докара до митинг и контрапротест пред Народното събрание
© НФСБ

Миналата година в разгара на митингите на майките на деца с увреждания тогавашният вицепремиер Валери Симеонов назова майките " група кресливи дами ", които спекулират с " сякаш заболели деца ". Последваха митинги с претенции за оставката му, като министър председателят Бойко Борисов се извини от името на заместника си, само че самият Симеонов съобщи, че не се отхвърля от думите си. Четири седмици след началото на митингите против него Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР