Изборът на Радев за третия мандат ще е между БСП

...
Изборът на Радев за третия мандат ще е между БСП
Коментари Харесай

Плевнелиев: Популистите от “Възраждане” и ПП трябва да бъдат поставени в изолация

Изборът на Радев за третия мандат ще е сред Българска социалистическа партия и " Български напредък “. Такава прогноза направи пред NOVA NEWS президентът на България (2012 г.-2017 г.) Росен Плевнелиев. Според него обаче, в случай че се стигне до третия мандат, той би трябвало да отиде при Българска социалистическа партия. “Президентът е задължен да даде поклон към партията, която го поддържа ”, разяснява Плевнелиев. От своя страна Българска социалистическа партия би трябвало да покажат отговорно отношение, да поддържат институциите, добави той.

Плевнелиев прикани да бъде открита формула за ръководство, “която да сложи популистите - “Възраждане ” и “Продължаваме Промяната ” в изолираност ”: “Това би било най-добре за България ”, счита той.

“За страдание българската народна власт страда от тежка болест сега. Популистите подкопават нашата народна власт. Трябват ни мощни институции, а не мощни водачи. За страдание през днешния ден това не е по този начин. Президентът редовно нарушаваше Конституцията. ” -  заяви Плевнелиев.

Той дефинира Демократична България, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия като “системни партии ”. “Радвам се, че Българска социалистическа партия излязоха от рамката на популистите и играят личната си игра, тъй като те са систематична, демократична партия. По същия метод са ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи. Много бих желал да видя форма на експертно съдействие. ” – сподели Плевнелиев.

Според него пълномощията на президентската институция не би трябвало да бъдат лимитирани. “Вярвам, че президентската институция добре балансира и мъдростта на основателите на нашата конституция от преди 30 години, се потвърди във времето ”, разяснява той.

Той уточни две вероятни промени в президентската институция - унищожаване на институцията “служебно държавно управление ” и унищожаване на вицепрезидента. “Такова знамение няма в нито една друга европейска страна. Можем да се поучим от нашите европейци и да създадем тези от дълго време потвърдили се работещи промени. ” – означи Плевнелиев.

Той разяснява и тематиката „ за ” или “против ” хартиената бюлетина: “Категорично съм за смесено гласоподаване. Машините докараха до рекордно ниска изборна интензивност България, която подкопава основите на нашата демокрацията. Трябва да има смесено гласоподаване. Убеден съм, че в случай че се вкара смесено гласоподаване ще има най-малко 300 000 гласа от горната страна. ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР