Изборът на председател на Столичния общински съвет (СОС) трябва да

...
Изборът на председател на Столичния общински съвет (СОС) трябва да
Коментари Харесай

Ваня Григорова за кризата в СОС: Няма как да водим разговори, докато се опитват да бутнат Паметника на Съветската армия

Изборът на ръководител на Столичния общински съвет (СОС) би трябвало да е в името на политики. Ето за какво е значимо първо да се разберем за програмата за ръководство на София и по-късно да обсъдим личността. Това съобщи в утринния блок на NOVA общинският консултант от.

Тя заяви, че на следващия ден следва среща сред, ПП-ДБ и „ Спаси София “, които са се договорили да изработят взаимен документ за ръководство на столицата с съответни ограничения. Григорова обаче акцентира, че не става въпрос за коалиция, нито за „ сглобка “, а просто да се опрадаят упованията на гласоподавателите.

бе безапелационна, че няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на СОС, а „ настояването му това да стане показва само високомерието му “.

ПП-ДБ и „ Спаси София “ може да имат най-вече общински съветници, само че гласоподавателите не им дадоха мнозиство, т.е. не им позволиха да наложат монопол в Столична община. Така че ще се наложи да обсъдим друга персона за ръководител на СОС, изясни Григорова.

За да бъде реализиран консенсус по този въпрос, Григорова настоя, че първоначално би трябвало от десните обединения в Столичния съвет „ да спрат стремежа си да събарят монументи “, визирайки съответно Паметника на Съветската войска. По думите ѝ демонтирането му е изтриване на историята и алена линия.

„ Няма по какъв начин да водим съдържателни диалози, до момента в който желаят да махнат Паметника на Съветската войска “, предизвести Григорова.

В същото време тя не пожела да упрекна кметът Васил Терзиев за несправянето му с митинга против БФС и последствията от зимната конюнктура, защото по думите ѝ той към момента не е политическо лице и му липсва опит.

Неговите сътрудници от ПП-ДБ и „ Спаси София “ трябваше да му оказват помощ и за митингите, и за разчистването на София, само че не го направиха. Освен това, по отношение на разчистването, желая да кажа, че отговорността не е толкоз на столичния кмет, колкото на районните кметове, добави Григорова.

Тя разгласи също по този начин, че няма желание да се кандидатира за евродепутат за идните избори за Европейски парламент следващата година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР