Изборът на образование и професия, качествата на добрия лидер, българското

...
Изборът на образование и професия, качествата на добрия лидер, българското
Коментари Харесай

24 000 зрелостници писаха за лидерство, кино и бъдещето на курортите на втората матура

Изборът на обучение и специалност, качествата на положителния водач, българското кино и бъдещето на ски курортите бяха измежду тематиките на втората наложителна матура по профилиращ предмет. На нея се явиха над 24 000 зрелостници, оповестиха от Министерството на образованието.

По философия една от дилемите беше върху фрагмент от книгата на Джон Ролс „ Теория на справедливостта “. На теста зрелостниците имаха опция избират да пишат философско есе или да вземат решение проблем, обвързван с избора на обучение и специалност. „ Представата, че нещо друго (един мозък) мисли вместо теб, е най-чистият признак за отвод от интелектуална отговорност “ (Христо Стоев, „ Евдемонии “), беше една от двете вероятни тематики за есе. Другата бе обвързвана с мисъл на Лудвиг Витгенщайн от неговия „ Логико-философски етюд “: „ Ние усещаме, че даже, в случай че бъде отговорено на всички вероятни научни въпроси, нашите проблеми на живота към момента въобще не ще бъдат допрени “.

Есе беше и последната задача за зрелостниците, които се явиха на матура по британски език (ниво B2). Темата бе: „ Какви са качествата на положителния водач? “. Английски език е профилиращият предмет, определен от най-вече зрелостници за втора наложителна матура – близо 12 000 се явиха на него. От тях 8 362 поставиха изпит за равнище В2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР