Изборът на нов шеф на Българската народна банка - на

...
Изборът на нов шеф на Българската народна банка - на
Коментари Харесай

Изслушването за нов шеф на БНБ започна със спор за научната степен на Гюров

Изборът на нов началник на Българската национална банка - на финалната права. Депутатите от Комисията по бюджет и финанси изслушват двамата кандидати за поста. Битката за поста е сред – Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " и Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Визията им за ръководството на Българска народна банка се очакваше с интерес, тъй като останалите сътрудници от обединението и другите партии към този момент отхвърлят да заявят обществено дали и кого ще поддържат. Комисията позволява до чуване и двамата претенденти. А двамата имаха по 20 минути, с цел да предложат своята визия за ръководство на централната банка.

Основното предизвикателство пред новият гуверньор на Българска народна банка ще е приемането на еврото Изслушването на двамата претенденти за гуверньор на Българска народна банка стартира със спор за докторската степен на Андрей Гюров от Политическа партия.

Според депутата Красимир Вълчев от ГЕРБ научната степен на Гюров е единствено от Съединени американски щати. А Йордан Цонев от Движение за права и свободи сложи под въпрос дали степента на Гюров дава отговор на условията. След гласоподаване чуването на претендентите стартира.

Според Андрей Гюров най-голямото предизвикателство е банковият контрол. И предлага да се постановат еднообразно строги ограничения. " Който съблюдава разпоредбите ще взе участие и ще се забавлява, който не желае да съблюдава разпоредбите остава в къщи. Пълна бистрота, съблюдаване на надзора, по-нисли лихви и такси ", съобщи Гюров.

Според претендента на Има Такъв Народ приоритет номер едно е по какъв начин банковата система ще реагира при неустановеност. " Трябва да се извършва всичко като големина, с цел да може държавното управление да бъде съветвано във всяка една обстановка. Смятам, че тази мярка би трябвало да бъде въведена час по-скоро в тази динамична обстановка ", сподели Любомир Каримански.

Източник: NOVA
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР