Избирателният орган на Пакистан отхвърли номинацията на бившия премиер Имран

...
Избирателният орган на Пакистан отхвърли номинацията на бившия премиер Имран
Коментари Харесай

Избирателният орган на Пакистан отхвърли номинацията на бившия премиер Имран Хан за изборите през 2024 г.

Избирателният орган на Пакистан отхвърли номинацията на някогашния министър председател Имран Хан за присъединяване в парламентарните избори през 2024 година, като партията на Хан Пакистан Тахрик-е Инсаф (PTI) упрекна управляващите да спре множеството от своите претенденти от присъединяване в изборите през февруари.

71-годишната някогашна звезда на крикет, която излежава тригодишна присъда затвор за корупция, беше неразрешена от политиката за пет години от Избирателната комисия на Пакистан (ECP). Но той въпреки всичко подаде документи за номинация в петък.

Служителите на изборите отхвърлиха кандидатурата на Хан заради неговата присъда и това, което споделиха, че е неговата дисквалификация според конституцията, съгласно документи, прегледани от АП. Те отхвърлиха и кандидатурите на някогашни членове на неговия кабинет.

ECP разгласява лист с отхвърлени номинации от Лахор в събота, който също съдържаше името на Кан. В него се споделя, че някогашният министър председател не може да стане номиниран, защото не е регистриран гласоподавател в изборния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР