Избирателният кодекс трябва да уреди отношенията за изборите трайно занапред.

...
Избирателният кодекс трябва да уреди отношенията за изборите трайно занапред.
Коментари Харесай

Явор Нотев: ЦИК ще се справи, но избирателната активност ще бъде ниска

Избирателният кодекс би трябвало да уреди връзките за изборите трайно отсега нататък. Няма учредения да считаме, че разпоредбите са привилегия. Под този законопроект бих се подписал, въпреки че не съм вносител. Досега изборите в европейски страни демонстрираха ниска изборна интензивност и нямам причини, че тук ще е друго. Ниска ще е изборната интензивност и у нас през април. Това сподели за " Денят ON AIR " самостоятелният народен представител Явор Нотев.

По думите му в самия закон има 2 характерности - ЦИК ще работи в цялостен синхрон с Министерски съвет и Националния действен щаб.

" С помощта на двете институции ЦИК ще се оправи. Изпълнителната власт не дезертира от отговорност. Има задоволително време - 50 дни и в края - налице е опция разпоредбите да бъдат обжалвани в съда ", изясни той.

Според него детайлите за процеса на вота би трябвало да залегнат в самите правила, а не да се разясняват в самия ден на провеждането му - като да вземем за пример, в случай че лицето е изгубило документите си или други обстановки.

" Ще се употребява досегашната процедура и ще има съответни инструкции. Стои въпросът дали ще има хора, които ще желаят да се срещат с заболели гласоподаватели ", уточни той.

Нотев е на мнение, че надали ще се стигне до анулация на датата 4 април, посочена от президента Румен Радев за вота у нас.

" Жребият е хвърлен. Част от въпросите опират до субективната оценка на жителите. Дали ще има смели и виновни хора, каква е цената на риска?! ", акцентира самостоятелният народен представител.

Той означи, че обществото им свое мнение за активността на правосъдната система.

" Не бих коментирал делото на Викторио, не бих коментирал елементи, тъй като не съм чел страниците по него. Наказанието цели на първо място превъзпитание ", сподели още Явор Нотев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР