Избирателните секции в Германия са около 115, като в големите

...
Избирателните секции в Германия са около 115, като в големите
Коментари Харесай

Младен Панов: Вотът на българите в чужбина е много важен за бъдещето на България

Избирателните секции в Германия са към 115, като в огромните градове имаме по няколко секции. Това сподели за предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “ Младен Панов – член на изборна секция в гр. Кьолн. " И при нас съществува практиката да се заменят членове на СИК, само че не бих споделил, че това се случва в дните директно преди вота. Това по-често се провежда 2-3 седмици преди самите избори. Не бих споделил, че сме имали доста импулсивни скорошни промени “.

Броят на хората, които се записват авансово не е огромен, бих споделил че стигаме до към 40-50 индивида, макар че общността в Кьолн е доста огромна, добави Панов. " Официално регистрирани са може би към 5000 българи, като знаем че има някъде в същия размер и нерегистрирани, т.е. общността е много огромна “.

Числата, които реализираме на изборите приблизително са някъде към 1300-1500 гласоподаватели, изясни Панов. " Аз персонално се надявам на по-висока изборна интензивност, само че реалистично видяно упованията са ни да дойдат още по-малко хора “.

Това, че живеем в чужбина, не значи че сме изоставили България в сърцето си, съобщи Панов. " Ние всички доста се вълнуваме от това какво се случва в България, аз персонално доста се осведомявам политически, проследявам най-различни медии, пробвам се да си сформира едно обективно мнение какво се случва у нас и въз основа на това мнение гласоподавам. Според мен този вид глас е извънредно значим – освен за нас, които живеем в чужбина, само че и за българите, които живеят в България, тъй като в края на краищата става въпрос за бъдещето както на тях, по този начин и на нас. И от тази позиция вотът на българите в чужбина е доста значим и би трябвало да бъде респектиран “.

Харитина АГОПЯН
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР