Избирателите с българско гражданство в Турция се стекоха към урните

...
Избирателите с българско гражданство в Турция се стекоха към урните
Коментари Харесай

Наплив от български избиратели в Турция

Избирателите с българско поданство в Турция се стекоха към урните от ранните часове на деня. В редица региони още преди отварянето на изборните секции в 7 часа бяха пристигнали гласоподаватели, с цел да гласоподават на вота за народни представители и за президент и вицепрезидент на България.
В Турция се гласоподава в 126 секции в 19 окръга на страната. Най-много са в Истанбул - 38 и Бурса - 35.
Турция е страната, където са разкрити най-вече изборни секции за вота в чужбина. В близо една трета от секциите има машини за гласоподаване.
"В Авджълар, където са разкрити две изборни секции, още от сутринта има доста гласоподаватели, които чакат да гласоподават, тук е като на протест ", сподели пред Българска телеграфна агенция Ефраим Камбероглу, ръководител на Дружеството на балканските турци в Авджълар, плътно популации с изселници регион на Истанбул.
"Голям е напорът от гласоподаватели и в тракийския регион на Турция - в Къркларели, в Текирдаг има опашки пред изборните секции. Много, доста по-висока е интензивността спрямо вота през юли ", добави Рафет Улутюрк от Дружеството Бултюрк.
Олджай Йозгьон, ръководител на Дружеството Балканлълар на азиатския бряг на Истанбул, заяви, че в секциите на азиатския бряг също има висока изборна интензивност.
Навсякъде, в Бурса, в Измир, в Ялова, в Ескишехир и на други места се оповестява за доста висока интензивност от гласоподавателите, която се чака да продължи през целия ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР