Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, ще могат да

...
Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, ще могат да
Коментари Харесай

ЦИК реши как ще гласуват хората под карантина

Избирателите, сложени под наложителна карантина или изолираност, ще могат да гласоподават на изборите на 14 ноември с преносима изборна кутия, реши Централната изборна комисия. 

Те ще би трябвало да подадат заявление от 1-ви до 14 ноември в това число, т.е. и в самия избирателен ден, до кмета на региона, общината или обитаемото място. Предвиждат се няколко метода за подаване на заявление, измежду които саморъчно подписано от гласоподавателя и подадено от прокурист, без да е нужна нотариална легализация, по пощата или по факс, електронно, предава Българска телеграфна агенция. 

По време на съвещанието зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов сложи въпроса по какъв начин да се предотврати опцията гласоподаватели да нарушат карантината и да отидат да гласоподават на място в секцията. Той предложи да се обмисли заличаването на имената им от описите по непрекъснат адрес. Тогава ще забележим дали ще се оправим с лавината от заявки за преносима изборна секция, разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция. 

Не можем да покрием всяка житейска догадка, реагираха членове на ЦИК и означиха, че на карантинираните гласоподаватели е дадена опция да подават по повече от три метода заявките си и да гласоподават по омекотен ред. На съвещанието беше препоръчано да се разиска и вид да се изисква от РЗИ информация за карантинираните лица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР