Избирателите под карантина в София може и да не получат

...
Избирателите под карантина в София може и да не получат
Коментари Харесай

Вот под карантина: Няма желаещи за подвижните избирателни секции в София

Избирателите под карантина в София може и да не получат опция да гласоподават. Причината е, че към момента няма искащи, които да вземат участие в преносимите изборни секции.

От Столичната община се обърнаха към партиите с апел за подпомагане. Хора, облечени в защитни костюми, би трябвало да отидат до адреса на гласоподавателите под карантина.

„ За страдание, доколкото ни е известно, при извършените съвещания при кметовете на региони от партиите и обединенията, няма декларирали предпочитание да вземат участие в тези секционни изборни комисии лица “, сподели Венера Милова.

Първият облича костюм, вторият също. И тримата от Секционната комисия би трябвало да са в защитни костюми, както и техният водач, който ги вози от адрес на адрес. Костюмите ги обезпечава общината, партиите обезпечават хората.

Петстотин души под карантина към този момент са декларирали, че ще гласоподават. Секционната изборна комисия отива на адреса, карантинираният демонстрира персонална карта и гласоподава. Пред очите на този, който носи урната, и другите двама от комисията. Желаещи за тази работа обаче няма.

„ Апелираме към партиите и обединенията, които имат тези пълномощия по Изборен кодекс, да излъчат такива лица, или в случай че има доброволци, да се обръщат към партиите и обединенията, с цел да могат да бъдат излъчени от тяхна страна “, добави Венера Милова.

Подвижните урни са налице, костюмите са налице, търсят се хора, които да обикалят от карантиниран на карантиниран. Срокът е до 1 април и в случай че не се намерят, гласоподавателите под карантина няма по какъв начин да гласоподават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР