Избирателите от днес могат да направят проверка за номера и

...
Избирателите от днес могат да направят проверка за номера и
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: ГЕРБ има проблем с устойчив партньор - СДС няма електорална тежест, но са важни за ГЕРБ

Избирателите от през днешния ден могат да създадат инспекция за номера и адреса на изборната секция, в която ще гласоподават на идните парламентарни избори на 4 април 2021 година Но с какви убеждения са българските жители за идния избор?

" Винаги има принцип, върху който се построяват, само че това, което се вижда, е, че жителите, както се вижда от разнообразни проучвания, за първи път гледат през икономическа призма. Не споделям, че няма да е прочувствен вотът, само че главните проблеми, които те считат, че би трябвало да стоят пред бъдещето ръководство, са свързани с тяхната работа и приходи, както и излизане от рецесията, което не се вижда постоянно на избори ", сподели политологът доцент Татяна Буруджиева в студиото на " Денят ON AIR ".

Според нея главен принцип на образуването на кабинета би трябвало да бъде какво се случва в стопанската система и по какъв начин започваме да излизаме от обстановката.

" Онова, което виждаме, са политически субекти, мобилизирани от упованието на европейските пари. Има изключителна двигателна сила към това да се ръководят тези пари. В същото време нито един от политическите субекти не желае смяна. Българските гласоподаватели би трябвало да схванат, че цялото говорене за радикална смяна остана там, където остана и тематиката за нова Конституция ", разяснява сътрудника ѝ - доцент Антоний Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му всички желаят не да съставляват гласоподавателите си, а да заменят ГЕРБ, или да заменят Борисов.

" Онова, което се прокрадва като платформи или поръчки, е прекомерно общо. Да кажеш рационализация или високи технологии, или вероятност пред България - нищо изключително не казваш. Партиите не престават да показват платформите си за всекиго по малко и в последна сметка за никого по нищо. Всички сфери се изреждат, само че една платформа, с цел да хваща гласоподавателят, който не е доста разумен, тя би трябвало да даде разумен мотив и той би трябвало да бъде за 4 години какво може да се направи ", добави доцент Буруджиева.

Тя счита, че хората остават с усещането, че ще се стартира от нулата, а съгласно... радикална смяна, започваща от нулата, е плашеща.

" Българинът желае успокоение и в случай че може на пръсти да мине около проблемите. Подобни сериозни обстановки подтикват значителен традиционализъм, консерватизъм в държанието ", добави специалистът.

Доц. Гълъбов акцентира, че смяната на ГЕРБ, която е в това, че ще се явят в коалиция на изборите, е значима.

" ГЕРБ има проблем с резистентен сътрудник. Включването на Съюз на демократичните сили може да няма толкоз значима електориална тежест, само че е значимо от позиция на изчистването на профил. ГЕРБ върви към разширение на смяната си. Смятам, че ще се прибавят още политически субекти ", безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР