Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля

...
Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля
Коментари Харесай

Румен Петков: Избираме ново правителство и охраната на Борисов се сваля веднага

Избираме ново държавно управление и защитата на Бойко Борисов се смъква незабавно, тъй като няма законово съображение да бъде охраняван. Новото държавно управление би трябвало да извади на първото си съвещание Иван Гешев от държавната резиденция. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия водачът на АБВ Румен Петков, който показа решения за смяна на атмосферата в обществото с новия парламент.

" Законът, който внасяме, планува всички охранителни функционалности да се върнат в НСО, т.е. Министерство на вътрешните работи и звеното, подчинено на основния прокурор, за защита на очевидците, към този момент няма да имат право да охраняват - по този начин автоматизирано се трансформира атмосферата в правосъдната система, в страната и нейната администрация, атмосферата в обществото, т.е. няма недосегаеми ", разяснява Румен Петков.

Според него в новото Народно заседание не се усеща връщане към нормалността и институционализма.

" Правят неща, които дават чувството на българския жител, че сме непоследователни, конюнктурни, че сме в положение да веем байраци против всичко и против всички, че животът почва с нас ", означи Румен Петков.

Предложените от партиите в Народното събрание промени в изборното законодателство изискват най-малко година и половина работа по приемането им, а публичната атмосфера е друга, добави водачът на АБВ.

" Не може да искаш неща, които са само и единствено от пълномощията на Велико национално заседание. Нека първо да питаме Конституционния съд за допустимостта ", сподели още Румен Петков.

Според него се вършат " неща, които бетонират дуета Гешев - Борисов ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР