Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение!

...
Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение!
Коментари Харесай

Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение

Изберете този човек, който провокира у вас боязън и омерзение!

Този тест е създаден през 20-ти век от унгарския психиатър Леополд Сонди. Основната му цел е да разпознава най-дълбоките вътрешни импулси, които са под робството на индивида. Тестът се основава на омерзение или, в противен случай, благосклонност към хората със особено подбрани фотоси. Сонди вярвал, че характерностите, които ни дразнят или, назад, ни притеглят, сме склонни да проектираме върху другите.

Инструкции:

Погледнете портретите на тези 8 души и изберете индивида, който в никакъв случай няма да желаете да срещнете довечера в тъмната алея, тъй като външността му е отвратителна или плашеща. Сега можете да разберете характерностите на определения портрет.

ВАЖНО! Моля, не тълкувайте неправилно резултатите от теста. Те по никакъв метод не значат, че имате психологично разстройство. Единствената причина, заради която пробата е бил създаден, е да се разкрият предпоставките за потиснати вътрешни импулси в съответствие с психоаналитичната доктрина.

В оригинала си тестът се състои от 6 епизода от 8 портрета, всеки от които включва: хомосексуалист, садист, епилептик, кататоник, шизофреник, депресиран и фанатик. Тук е по-кратката и затова по-малко точна версия.

Резултати от теста:

1) Садист

Най-вероятно в детството си сте потискали деянията на авторитаризъм в личното си поведение, жадност за владичество и неприятни пристрастености. Ако сте избрали портрета на този човек, в подсъзнанието си потискате обидни и унизителни импулси към другите.

Като цяло вие сте мирен и безопасен човек, постоянно подготвен да оказва помощ на другите. Ако работите в офис, може да е мъчно за шефа ви да ви ръководи. Когато не желаете да направите нещо, вие изкуствено създавате трудности (например, умишлено закъснявате за работа, показвайки, че не сте в настроение). В лицето на трудности или извършители, вие се намирате в състояние на пасивна опозиция и пренебрегване, което в последна сметка пречи на източника на вашите проблеми.

2) Епилептик

Говорейки за разстройства на личността, които засягат мозъчни нарушавания (както при епилепсията), трябва да се отбележат присъщите особености на тази диагноза, като: импулсивност, нервност, неочаквани прояви на яд и експанзия. Ако този пълен, кръговиден мъж ви дава възприятие на боязън или омерзение, тогава най-вероятно в детството си сте потискали сходни прояви на усеща.

Най-вероятно вие сте благ, миролюбив човек. Вие създавате усещане на отговорно лице, способно на самоконтрол. Вие сте твърди и постоянни в възприятията си и елементарно осъществявате контакт с хора, хрумвания и събития.

3) Кататоник

Характерни особености на това психологично разстройство са несъразмерното стимулиране на въображението, от което човек се разболява, и негативизъм. В случай, че този усмихнат небръснат човек е предизвикал отрицателни усеща, психичната хиперактивност най-вероятно е потисната във вас и предизвиква загуба на връзка с реалността.

Вие по природа сте консервативни, подозрителни към всевъзможни промени и нововъведения. Вие сте невярващ, нерешителен човек, който надали се приспособява към новото. Вашият най-силен страх е загубата на самоконтрол. Вие сте сензитивен, свидлив и доста въздържан. Никога не се отклонявате от своя “кодекс на държание ”.

4) Шизофреник

Личността на шизофреника се отличава със мощна незаинтересованост, деформиране на мислите и проявление на несъвместими страсти. Ако при типа на това каменно “покер лице ” се получи боязън, това значи, че в детството си сте потискали безразличието си към другите и сте се страхували да се освободите от нещата и събитията.

Като човек, вие сте много разговорлив. Вие вярвате в силата на връзката, в действителност се наслаждавате на престоя си измежду хората. В същото време тази „ социалност “ може да бъде лъжлива, а зад нея да крие прикрит и уединен човек. Вашите връзки с хората постоянно са повърхностни, като че ли ви липсват същински усеща. И в дълбините на душата си чувствате, че хората към вас са изцяло ненужни, както и взаимодействието с тях.

5) Истерик

Истеричните черти са несериозност, прочувствена неустойчивост, егоизъм и ексгибиционизъм. Ако тази странна жена предизвиква най-силен боязън и омерзение към вас, то може би само тъй като криете в сърцето си ненаситна жадност да привлечете вниманието към себе си.

Създавате впечатлението на непретенциозен човек със мощна вътрешна нематериалност. Но в действителност сте срамежлива и тиха персона, която неустоимо желае да очарова и пленява другите. Вие обръщате огромно внимание на държанието и външния си тип, опитате се да изглеждате елегантно, допълвайки облика си със стилни аксесоари. Хората като вас са склонни да избират редки или необикновени специалности и занимания.

6) Депресиран

Ниско самочувствие, комплекс за непълноценност и виновност са главните признаци на меланхолия. Ако вашият избор е върху този човек, най-вероятно, надълбоко в себе си сте депресирани и деликатно се пробвате да държите депресията си под надзор.

Можете да бъдете описани като нехаен и елементарен човек. Вие излъчвате интензивност, самочувствие и оптимизъм. Понякога обаче „ тъжният смешник “ се разсънва във вас и тогава изпадате в потиснатост. Понякога можете да бъдете оттеглени и подозрителни. Фактът, че се опитвате да “погребвате ” депресивните импулси, ви принуждава да поемете ролята на повсеместен психолог и да търсите отговори на въпроси и проблеми на други хора.

7) Маниак

Характерни маниакални черти – свръх-вълнение, самокритика, екстровертност и податливост към хвърляне на пари и страсти напразно. Ако този човек ви наподобява непоносим, това значи, че положението на приятност във вас може да се трансформира в екзалтация.

Вие сте човек, който не обича провокации, звук и пушек. В живота си сте модел на здравомислие, постоянство и въздържаност. Тъй като сте практични и внимателни, винаги поддържате личното си държание под надзор.

8) Дисоциативно разстройство на личността

Това е психическо състояние, при което минимум две различни персони съжителстват в един човек, всяка от които има своя лична визия за света и способи за взаимодействие с обкръжаващата действителност. Ако сте се уплашили от този човек, то в детството си, евентуално сте имали проблеми с идентичността.

Вижте още: Колко сте високи: Тест, който разказва вашия темперамент

В живота, вероятно имате наклонност по всевъзможен начин ясно и изрично да потвърдите принадлежността си към избран пол. Мъжете с тази функционалност постоянно се стремят винаги да наподобяват мачо във всичко, а дамите са като олицетворение на женската сексуалност, флиртуват и притеглят противоположния пол.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР