Изабелла Шиникова записа нова впечатляваща победа и се класира за

...
Изабелла Шиникова записа нова впечатляваща победа и се класира за
Коментари Харесай

Шиникова тръгна впечатляващо в Дубай

Изабелла Шиникова записа нова впечатляваща победа и се класира за третия кръг на шампионата от ITF в Дубай с награден фонд от 100 хиляди $.

Българката победи №2 в схемата и №80 в международната класация Сайсай Джън от Китай с 6-2, 7-6 (9). Срещата продължи 1 час и 35 минути. Това е трета поредна победа за Шиникова на шампионата. Тя се наложи в квалификациите над израелката Мика Фрухман с 6-0, 6-2 и над словачката Тереза Михаликова с 0-6, 6-4, 12-10. В третия кръг Изабелла ще играе против №208 в света Майо Хиби от Япония.

Българката проби още в първия гейм на мача, а по-късно направи още един брейк с цел да завоюва първия сет с 6-2. Шиникова стартира с пробив и втората част. При 4-3 Сайсай Джън стигна до първите си точки за пробив и съумя да се възползва с цел да изравни. При 5-5 Изабелла още веднъж направи брейк и сервира за продобиване на мача. За страдание китайката направи нов пробив и по този начин се стигна до тайбрек.

В него Шиникова поведе с 3-0 точки, само че загуби идващите пет разигравания. Китайката стигна до два сетбола при 6-4 точки, само че българката успа да ги отрази. След това Шиникова стигна до мачбол на личен сервис при 7-6 точки, само че загуби идващите две разигравания за 7-8. Изабелла се оправи и още веднъж сервира за продобиване на мача при 9-8 точки. При 10-9 китайката направи двойна неточност и по този начин българката се записа впечатляваща победа.

Виктория Томова също ще играе във втория кръг на шампионата. Вчера Томова победи Лесли Керкхове (Нидерландия) с 6-4, 4-6, 6-1. Във втория кръг Томова ще играе против Виктория Кузмова от Словакия, която е № 174 в света.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР