Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си

...
Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си
Коментари Харесай

Ивет – внучката, убила актрисата Виолета Донева, неузнаваема в сливенския затвор: Искам само 1 нещо

Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева, е с съвършено държание в Сливенския затвор, написа „ 24 часа “. През последните месеци девойката спазвала всички правила и нямала нито едно наказване. Дори почнала работа в плетачния завод, където затворничките шият хавлии и кърпи за баня. Момичето се справяло добре със дилемите и предавало точната численост, която се изисквала от нея за деня.
Като „ образцова “ я дефинират и надзирателите. Тя не влизала в пререкания с другите затворнички. Вече не посягала и на чиновниците.
Само преди година Ивет сътвори невиждана блъсканица в софийския арест на бул. „ Г. М. Димитров “. Времето там се оказа призрачен сън освен за управлението, само че и за останалите арестантки, тъй като няколко пъти тя жестоко наруши разпоредбите. Два пъти атакува други арестантки, скачаше на пердах с юмруци и ритници и против надзирателите. Слагаха й наложително белезници, защото беше рискова за себе си и за близките. Най-шокиращото от всичко е, че по време на престоя си в ареста Стайкова била местена в разнообразни килии, тъй като запалила едната от тях с облеклата и книгите си. Наложило се да й бъде назначена лична денонощна защита.
Днес Ивет е неузнаваема. Дори я дават за образец на по-буйните арестантки.
„ Искам единствено едно нещо час по-скоро да се прибера в София, с цел да завърша образованието си “, казвала тя пред юристите си.
На последното съвещание по делото за бруталното ликвидиране на Виолета Донева, което беше в петък (5 април 2024 г.), Ивет изглеждаше спокойна, видя „ 24 часа “. В бележник тя даже си водеше бележки. Зададе и въпроси на един от някогашните си другари, който се яви като очевидец. Пред магистратите 21-годишният Мартин показа детайлности за връзките си с момичето. От разказите му стана ясно, че той също като Виктор (последното гадже на Ивет, което беше разпитано на предходно съвещание – б.р.) е имал проблеми с нея. Стайкова му посягала, изпадала в депресии, заварил я в банята над мивката да реже вените си с бръснарско ножче. Тогава спрели кръвта с превръзка.
„ Познавам я от 5 година от общ другар. Заживяхме дружно през декември 2020 година Бяхме двойка няколко месеца. Разделихме се, тъй като стана скандал и се стигна до пердах. Тя буташе мен и майка ми. Започна да чува звуци. Успокояваше се чак към 3, 4 сутринта. Заспиваше, а по-късно споделяше, че не помни нищо. Правеше и опити за самоубийство, в случай че не стане нейното. Опитваше да се самонарани. Спирал съм я да не скача от прозореца доста пъти. Причината за държанието й бяха опиатите “, описа младежът.
Според него количеството дрога, което Ивет вземала, било „ прекомерно доста за килограмите „. След като поставили завършек на връзката си, тя нараснала дозите доста.
„ Когато се запознахме, Ивет беше непретенциозно момиче. Постоянно се притесняваше и извиняваше. Беше плаха и с доста комплекси. Към края към този момент не беше същата. Виждал съм я да пие и медикаменти. Едно от тях беше Ксанакс, само че и антидепресанти. “
Освен Мартин разпитани бяха и движимости лица. Част от тях са взели участие в правенето на съдебнопсихиатричната експертиза на Стайкова, до момента в който лежала в психиатрията в Пазарджик.
„ Изпитва гневна психомоторна възбуденост “, изясни експерт, който е изследвал държанието й. „ При нея не приказваме за неуравновесеност. Осъзнавала е дейностите си все още на закононарушението. Имаше манипулативно отношение. Лекувахме я със стабилизатори на настроението (психиатрични медикаменти, които оказват помощ за управление на измененията сред меланхолия и фикс идея – б. р.). “, добави той.
Докато била в Пазарджик, околните й съвсем не я търсили. Баща й Иво Стайков отишъл да я види единствено един път. Майка й била по-загрижена.
„ Неколкократно се обади да ни каже да се пазим от щерка й “, сподели едно от движимостите лица.
На делото не присъстваше нито един от роднините на Ивет. Беше само бившето й гадже Мартин.
„ Аз също съм вземал опиати с нея, купувахме ги от разнообразни хора “, описа той след съвещанието.
„ Имаше един миг, в който тя ги спря, и пушехме единствено марихуана. После още веднъж стартира. Ивет просто искаше внимание. Аз познавам всичките й родственици татко й, майка й, баба й и дядо й Людмил Стайков. Беше ми жалост, тъй като те като че ли не се интересуваха от нея “, добави момчето.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР