Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си

...
Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си
Коментари Харесай

“Черна дупка”. Внучката на Виолета Донева не помни убийството, смесила различни наркотици

Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си - актрисата Виолета Донева, описа пред съда за кошмара, през който е предходна, до момента в който се е дрогирала. Момичето направи това в Софийския градски съд, където стартира делото против нея. По информация на “24 часа ”Ивет е изчела от тетрадка прекарванията си, както в деня на убийството 19 октомври 2022 година, по този начин и преди този момент.За деня на гибелта на баба си не помни нищо, единствено шептене и черна дупка. Приела нееднократно три-четири " картончета " ЛСД, гъби и марихуана.

19-годишната Ивет признава, че приема опиати от 13-годишна. Започнала с хапчета и марихуана. На 14 години към този момент приемала ЛСД и амфетамини.



БУЛФОТО, списък

" На 15 ме арестуваха, нашите се разделиха. С майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. През цялото време бях на амфетамини. Не спях, на ядях ", разказа живота си тийнейджърката. След това се изнесла на квартира, почнала да взима тежки опиати - пико, кристали, ЛСД, кокаин, амфетамини, халюциногени гъби, метамфетамини, и това в продължение на три години. Когато станала на 17 години, почнала да получава халюцинации, виждала маскирани хора, чувала гласове.

" Виждах и чувах ужасяващи неща. Веднъж толкоз се уплаших, че тези хора, които виждах, ще ми създадат нещо, че повиках полиция ", описа Ивет. Когато била под въздействието на опиатите, ставала нападателна. “Не помнех нищо, след това усещах голяма виновност ”, добави тя.



БУЛФОТО, списък

Тогава потърсила помощ и й сложили диагноза метамфетаминна неуравновесеност. С психиатъра, при който ходела, говорила да влезе в комуна, откакто навърши пълноправие. Когато се прибирала, трябвало да излезе незабавно.

“Баща ми ме вкара в лудница. Имах тежко детство, непрекъснати кавги у дома, като дете изпадах в нервност, удрях си главата ”, описа Ивет.

През лятото на 2022-а Ивет напуща квартирата и отива да живее при родителите на майка си. След две седмици обаче те я изгонили, тъй като счупила стъкло на врата. Тогава се преместила при приятеля си Виктор, който също беше разпитан през днешния ден, само че и пробвала да се самоубие. Искала да скочи от 23-ия етаж на един градеж на бул. " Христо Ботев ", само че полетяла от четвъртия. Имала пукнат таз и срамна кост.

В деня на гибелта на баба си - 19 октомври 2022-а - приела едновременно три-четири картончета ЛСД, гъби и марихуана. " Не устоях - взех всичко, взимах, тъй като не знаех по какъв начин ще изкарам деня. Имах единствено една мисъл, че би трябвало да го направя ", добави тя. Ивет твърди, че от деня на убийството всичко ѝ било черна мъгла.

Ако не вземела опиати, започвала да трепери, чувствала напрежение.

Следващото, което помнела след шептенето, било, че я " връзват в лудница ". Два дни след убийството Ивет се озовава в психиатрията в Пазарджик, тъй като буйствала във влака за Пловдив.

И приятелките на Виолета Донева, и приятелят на Ивет обясниха, че бабата и внучката се обичали. Актрисата се грижела за момичето, пращала ѝ пари, казвала, че би трябвало да ѝ се помогне.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР