Ивет Горанова стана за шести път носител на отличието Спортист

...
Ивет Горанова стана за шести път носител на отличието Спортист
Коментари Харесай

Ивет Горанова бе избрана за Спортист на годината на община Плевен

Ивет Горанова стана за шести път притежател на оценката " Спортист на годината " на община Плевен. Наградата й бе връчена довечера на гала в зала " Катя Попова " от кмета доктор Валентин Христов.

" За нас, за вас, не би трябвало да има граници. Всичко, което можем да си го представим в главата, може да стане действителност. Пожелавам триумф и да бъде една сполучлива година ", сподели олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова в обръщението си към присъстващите в залата спортисти и треньори.

През предходната година тя стана международен вицешампион от шампионата в Будапеща, има завоювано първо място на интернационален шампионат " Серия А " в Ларнака (Кипър) и второ място на Европейските игри в Полша.

Нейни подгласници са Роселин Бачевски от боксов клуб " Мизия 80 " и Росица Денчева от тенис клуб " Плевен 90 ". Отличени бяха общо 10 спортисти.

За " Треньор на годината 2023 " на община Плевен бе разгласен Александър Владимиров, който е приготвя международния първенец по бокс на Управление безопасност и охрана (Пето управление н Йосиф Панов–Пепелянката. Призът " Отбор на годината 2023 " е за баскетболния отбор на Спартак.

По традиция специфични грамоти бяха връчени на млади перспективни състезатели на Плевен. В първата тройка с плакети бяха наградени Белослава Генчева (Спортен клуб по триатлон Три плей), Максимилиан Кошериков (Спортен клуб по карате Спартак 14) и Симона Маринова (Спортен клуб Аквазард).

Плакети за навършени кръгли годишнини през предходната година получиха спортни деятели, отличени бяха и състезатели за своите достижения и заслуги за развиването на спорта през 2023 година Изключително прочувствен миг в церемонията бе обособен на волейболната треньорка и създател на Волейболен клуб " Олимпиец " Стефка Великова, която почина предходната година в тежка злополука на пътя Плевен – Ловеч.

" Стефка Великова беше яркият образец за всички волейболни деятели и ръководители по какъв начин би трябвало да се работи, по какъв начин да създадем тъй че да запалителен стотици деца по волейбола. Поклон пред нея ", сподели ръководителят на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Той връчи на брачна половинка на Стефка Великова – Дарин Великов, плакет (посмъртно) за приноса й в развиването на волейбола в община Плевен.

Специални призове получиха ученици от Математическа гимназия " Гео Милев " и Средно учебно заведение " Иван Вазов " за триумфите им в държавни финали на училищен игри.

За празничната атмосфера на вечерта се погрижиха надарените реализатори от Вокална група " Арлекино " при читалище " Съгласие 1869 ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР