Ивелина Василева за втори път ще поеме Министерството на околната

...
Ивелина Василева за втори път ще поеме Министерството на околната
Коментари Харесай

Ивелина Василева от ГЕРБ е номинацията за министър на околната среда

Ивелина Василева за повторно ще поеме Министерството на околната среда и водите . Бившият народен представител от ГЕРБ беше министър в държавното управление на Бойко Борисов в интервала 2014-2017 година.

Василева е специалист по европейски политики и ръководство на планове

Тя беше ръководител на непрекъснатата Комисия по околната среда и водите в 44 Народно заседание, както и заместник-министър на околната среда в кабинета „ Борисов 1 “ (2009 – 2013 г.). Била е заместник-кмет по евроинтеграцията и екологията в Община Бургас (2007 – 2009 г.).

Ивелина Василева бе народен представител от Бургас в 42-рото, 43-тото, 44-тото и 45-ото Народно заседание .
 
 Ивелина Василева ГЕРБ-Бургас
Ивелина Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас.

Завършва ГПАЕ „ Гео Милев “ в града през 1988 година Има магистратура по британска лингвистика и магистратура по право на Европейския съюз от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Завършила е следдипломни квалификации и специализации по ръководство на европроекти, разбор и надзор на фирмената активност и европейската административна процедура в УНСС (2007 г.), Стопанска академия „ Д. А. Ценов – Свищов (2006 г.) и БСУ (2009 г.).
Професионална и политическа кариера

От 1997 до 2003 година Ивелина Василева е районен управител за Югоизточна България и акаунт управител за продажба на услуги в интернационална телекомуникационна компания. След това, до 2007 година е шеф на звеното за ръководство на планове във ВиК ЕАД – гр. Бургас.
 
 Снимка: Политическа партия ГЕРБ
В интервала 2007 – 2009 година е заместник-кмет по евроинтеграцията и екологията в община Бургас в екипа на кмета Димитър Николов. От 2009 до 2013 година Ивелина Василева е заместник-министър в Министерството на околната среда и водите в първия кабинет на Бойко Борисов.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР