Ивелина Кавурска е част от MFG от 2014 г. Започва

...
Ивелина Кавурска е част от MFG от 2014 г. Започва
Коментари Харесай

MFG познава своите клиенти и предлага финансови услуги за всички

Ивелина Кавурска е част от MFG от 2014 година Започва работата си с в групата като правист и през годините заема разнообразни управнически позиции в сдруженията от групата,,. Като шеф " Стратегически планове " и член на управителния съвет на MFG е неделима част от най-смелите начинания на групата. Има магистърска степен по право от УНСС, EMBA от Sheffield University и Strategic Management and Leadership Diploma level 7 от Chartered Management Institute. Как се разви бизнесът на групата наMFGпрез последната година?
- Предизвикателна беше последната ни година - изправи освен нашия бизнес, само че цели браншове пред съществени тествания. А зад тях има постоянно и благоприятни условия. В MFG направихме много организационни промени, с цел да приспособяваме бизнес тактиките ни към изменящата се среда, да станем по-ефективни. В същото време идентифицирахме значими нови пазари за развиване - имаме вяра, че най-големите триумфи ни предстоят.

Конкретно в последната година развихме още повече цифровите си канали за ползване на финансови услуги и влагаме в нови способи на разплащания като BNPL решението ни New Pay за разсрочване на заплащанията - нещо, което имам вяра, че занапред ще навлиза измежду българските консуматори поради неговите извънредно улеснение и деловитост. Стартирахме бизнес със стратегически сътрудник в Хърватия и имаме положителни упования за разгръщане. Идентифицирахме евентуални нови пазари - Съединени американски щати и Индия. Надявам се интернационалните спорове да не попречат на тази проекти, тъй като живеем в бурни времена. В MFG сме оптимисти, че хубавото следва.

Технологичната и обществената промяна на нашето време са главните трендове, с които се съобразяваме. Ние сме в непрекъсната конкуренция с най-хубавите на пазара и най-много със личните ни достижения. Наблюдава се също по този начин фрагментация на всеобщия пазар и напредък на самостоятелния избор - точно с това сме изключително положителни. Залагаме извънредно доста на дигитализиране на услугите ни посредством нашия софтуерен хъб Smart IT. Това е бъдещето - цифрово, комфортно, елементарно. Но човешкият контакт и лице на финансовите услуги си остава наша запазена марка, която наложително ще запазим. След 16 години на пазара мога отговорно да кажа, че доверието, стабилността и топ обслужването са запазени марки на MFG. Неслучайно нашите институции са измежду водачите в небанковото обслужване макар мощната конкуренция.
Реклама Какви бяха целите на вашата бизнес тактика и до каква степен те ще се трансформират за идната година?
- Ключовата дума е успеваемост - на всички равнища, планове и модели. В MFG се стремим към оптималните способи за осъществяване на бизнес тактиката ни. Този приоритет няма да се промени. Другото главно и съпътстващо тактиката ни са нашата организационна просвета и полезности - човещина, нововъведение и отговорност.

Стимул са нашите клиенти и техните по-добро настояще и бъдеще, тъй като за тях ние вършим всичко това - отнасяме се с доверие и предлагаме топ обслужване, даваме други възможности, даже когато обичайните снабдители на финансови услуги се задъхват с изкарването на нови решения или искрено нямат предложение към тях.

Ние познаваме чудесно нашите клиенти, само че не ги разделяме на сегменти, т.е. да се стремим към едни, а към други не. Постарали сме се да осигурим първокласно обслужване за всички наши клиенти без значение от техния финансов бекграунд. Независимо дали става въпрос за финансов заем или за рентабилност при вложение. Гордеем се изключително с човешкия образ на нашите услуги и това, че сме се постарали да намерим метод за така наречен обществено изключени групи, които не по-малко от всеки различен заслужават да получат достъп до качествени финансови услуги - за лекуване, обучение, ремонт или каквото и да е. Такава е нашата идея - доверие, схващане, улеснение, сигурност и първокласно обслужване във финансовите услуги.
Какви са най-важните процеси, които се случват във финтех промишлеността и които ще повлияят развиването на групата?
- Дигитализирането на финансовите услуги и все по-засиленото потребление на мобилни телефони е главен мотор на растежа на световния пазар на финансови технологии. Това дава изключителни хоризонти за надграждане на потребителското прекарване. За нас цели са близостта с клиента, самостоятелният и персонализиран метод, топ обслужването, което дава отговор на нашите високи стандарти за надеждност, улеснение и експедитивност на финансовата услуга, без значение дали става въпрос за финансов заем или за рентабилност при вложение, за застраховка или за комфортно онлайн извършване на покупки.
Реклама Пред какви провокации е изправен финтех секторът?
- Иновациите изпреварват регулацията, а когато тя се движи със забавяне, става от време на време много мъчно за финтех фирмите да поддържат нормативно сходство. Това бележи началото на софтуерните решения и в тази тенденция, известни като RegTech. MFG напълно скоро ще пусне на пазара създаден от нас самите програмен продукт за мониторинг на потребителско държание, скрининг в санкционните описи, KYC/KYB, рискова оценка и профил на клиентите. Работихме над две години над този план и самоуверено мога да кажа, че на този пазар най-малко аз не съм виждала нещо, което да се приближава по функционалност и съвършенство в самостоятелното отчитане на рисковата оценка.
Какви нови бизнес модели имат място на българския пазар?
- Обвързаните с електронна търговия решения за заплащане ще бъдат взрив на пазара - имам предвид BNPL приложенията. Представете си удобството да пазаруваш онлайн и да се разплащаш изцяло несъмнено и на вноски, които са определени от вас. И това не е даже заем! Този вид модели са извънредно печеливши както за търговците, по този начин и за клиентите. Затова растежът на BNPL търговията продължава с бързи темпове, радвайки се на всеобщо утвърждение от интернет потребителите.

Именно такова е нашето приложение за финанси New Pay - леко и комфортно за прилагане, превъзходен метод за разсрочване на покупки.
Кой е най-успешният ви план през последните 1-2 години и какво оказа помощ да се трансформира в подобен?
- Радвам се, че ми е мъчно да отлича един, тъй като триумфите ни касаят освен нови пазари, нови бизнес модели, които носят още повече стойност за клиентите ни. Не мога да не загатна един по-различен план, какъвто е организационната просвета. Това е " сърцето " на една компания и което я отличава от всички други, което стимулира екипа й и сплотява към полезностите. Работихме интензивно по нейното дефиниране и отразяване. Разглеждаме я като явен отговор на задачите и полезностите ни. Това е " ДНК структурата " на MFG и знаем, че точно на тази основа се градят триумфите ни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР