Ивелин Попов вкара гол за Ростов, но отборът му загуби

...
Ивелин Попов вкара гол за Ростов, но отборът му загуби
Коментари Харесай

Попето отново вкара, но 8 кошмарни минути провалиха Ростов

Ивелин Попов вкара гол за Ростов, само че тимът му загуби с 1:3 от Локомотив (Москва) в централния мач от 22-ия кръг на съветската Премиер лига. По този метод " железничарите " се изравниха с Краснодар на второто място в класирането, а Попето и компания са 4-и в подреждането.

За някогашния национал това беше гол №4 през сезона. Неговият тим доминираше доникъде на първото полувреме, само че получи 3 гола за 8 минути и се срина. След почивката Попов понижи от дузпа, само че не избави Ростов от първа загуба за 2020 година. Локо пък си отмъсти за провалянето с 1:2 през есента в Москва.

В средата на седмицата Ростов взе извънредно значими три точки против ЦСКА (Москва). Отборът на Валерий Карпин се наложи с 3:2 над " армейците ", само че в края можеше да изпусне успеха, макар че имаше двама индивида повече.

Локомотив пък надделя с 1:0 новобранеца Ахмат и във втори следващ мач не позволи гол, откакто преди този момент направи нулево тъждество в Санкт Петербург против Зенит.

В състава на Ростов нямаше изненади. Ивелин Попов този път беше в ролята на вътрешен халф, дружно с Матиас Норман, а Бактийор Зайнутдинов, Роман Ерьоменко и Хорен Байрманя действаха най-близо до изнесения в предни позиции Елдор Шомуродов.

Наставникът на Локо Юрий Сьомин също заложи на 4-2-3-1, като офанзивата водеше Едер, подкрепян от Рифат Жемалетдинов, Алексей Миранчук и Жоао Марио. В средата на терена си партнираха Дмитрий Баринов и Гжегож Криховяк.

Стартовые составы команд на матч #РостовЛоко #ТинькоффРПЛ pic.twitter.com/sJKylYzPnq
— Тинькофф Российская Премьер-Лига (@premierliga) 15 март 2020 година Домакините бяха по-активни в началните минути и дадоха да се разбере, че ще търсят ранен гол. Първо Бенедикт Хьоведес блокира удар на Ивелин Попов, а малко по-късно българинът опита да изненада от далечна отдалеченост Гилерме, само че бразилецът с съветски паспорт внимаваше. Норман също пропусна да открие в интерес на " жълто-сините ".

В 14-ата минута и гредата избави Локомотив след удар с глава на Попов, който засече центриране от десния фланг на Алексей Козлов. Последва пас на Ерьоменко към Шомуродов и удар, отразен от Гилерме.

Баннер наших болельщиков с говорящим названием #РостовЛоко pic.twitter.com/HGNqaI0uwO
— Football Club Rostov (@rostovfc) 15 март 2020 година Всички на стадиона чакаха домакините да поведат, само че се случи тъкмо противоположното. В 34-ата минута Криховяк откри топката от ждроб и Песяков съумя единствено да я избие в страничния дирек, след което тя се удари в гърба му и влезе във вратата. Попадението беше записано като автогол на стража на Ростов, а оттук нататък футболистите на карпин рухнаха и бяха безмилостни осъдени.

В 38-ата минута Жемалетдинов шутира сред няколко бранители, а плонжът на Песяков закъсня - 0:2. В 42-ата минута съвършена контра на " железничарите " приключи с центриране на Мачей Рибус и гол на Криховяк, който от дребното наказателно поле заби топката по гредата.

Гостите можеха тотално да довършат объркания противник, само че след следващата неточност в отбраната на Ростов Алексей Миранчук уцели гредата.

Второто полувреме още веднъж започва с превъзходство на Ростов, само че отбраната на Локомотив към този момент действаше с доста повече успокоение. В 62-ата минута обаче Криховяк излишно фаулира Зайнутдинов в наказателното поле и реферът Вилков уточни бялата точка, макар митингите на гостите. Зад топката още веднъж застана капитанът Ивелин Попов, който се разписа от дузпа и против ЦСКА. Изпълнението на българина беше съвършено и не остави никакъв късмет на Гилерме.

63 Гооол! Попоов прецизен с пенальти.

Давай, Давай!#РостовЛоко - 1:3 pic.twitter.com/9wQnOEob6G
— Football Club Rostov (@rostovfc) 15 март 2020 година След гола " железничарите " реагираха с няколко офанзиви, които не доведоха до заплаха за вратата на Песяков, само че демонстрираха, че отборът на Сьомин няма желание единствено да се брани до края. Опитният ментор на московчани усили халфовата линия с включването на Станислав Магкеев Жоао Марио, който беше прекомерно изолиран от играта.

В 77-ата минута Попов завоюва корнер, а след неговото осъществяване топката стигна до Ерьоменко, само че мощният удар на финландския национал бе прекомерно неакуратен. Домакините се пробваха още веднъж да притиснат противника в неговата половина, само че към този момент нямаха физически сили.

В 87-ата Миранчук разтресе гредата от директен свободен удар, а в ответната офанзива Ивелин Попов беше покрай втория си гол в мача, само че топката излезе в навън.

Въпреки че играе атрактивно и е измежду водачите в класирането, Ростов сподели доста недостатъци в отбрана и е на трето място по брой позволени голове от всички тимове в РПЛ - 34. В идващия кръг ростовчани ще гостуват на новака Сочи, който е в серия от 3 победи, а Локо ще е хазаин на Оренбург.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 22 кръг, неделя 15 март  ФК Ростов 1:3краен резулат  Локомотив Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР