Иван Портних издаде заповед, според която от утре пада забраната

...
Иван Портних издаде заповед, според която от утре пада забраната
Коментари Харесай

Пускат варненци от утре на разходки в Морската градина, някои паркове и край морето

 Иван Портних издаде заповед, съгласно която от на следващия ден пада възбраната за разходка в Морската градина, парковете в " Аспарухово ", " Младост " и " Възраждане ", както и край морето, научи Varna24.bg .

Заповедта на Иван Портних е по отношение на издадената заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, съгласно която от през днешния ден е позволено визитата за родители с деца в градски паркове и градини.

В заповедта обаче има някои ограничавания, които би трябвало да се съблюдават. Посещенията в парковете е позволено за следните лица:

Деца до 12 години, наложително с техни родители, само че не повече от двама възрастни, във времето от 09:30 до 18:30 всеки ден

Собственици на кучета, само че не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини би трябвало да се реализират при прецизното съблюдаване на  противоепидемичните ограничения.

Задължителни са носенето на защитни маски, спазването на физическа отдалеченост от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за задачата места, както и напредването по обозначените направления.

Забранява се потреблението на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите би трябвало да заобикалят контакт с повърхности, в това число сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични ограничения и инструкции на лицата, изпълняващи служебните си пълномощия.

Остава в действие възбраната за визити на спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места.

На база заповедта на министъра на опазването на здравето, кметовете на общини следва да основат нужната организация за използване ограниченията, съгласно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Очаквайте детайлности!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР