Иван Ласло Наги в коментар за Visegrad Insight Дни наред

...
Иван Ласло Наги в коментар за Visegrad Insight Дни наред
Коментари Харесай

Предупредителен изстрел: какво означават санкциите срещу руската шпионска банка в Будапеща

Иван Ласло Наги в коментар за Visegrad Insight
Дни наред се спекулираше за вероятни американски наказания против Унгария. Засега е забъркан единствено съветски индивид, само че е по-вероятно това да е началото, а не краят на историята.
Иван Ласло Наги в коментар за Visegrad Insight
Дни наред се спекулираше за вероятни американски наказания против Унгария. Засега е забъркан единствено съветски индивид, само че е по-вероятно това да е началото, а не краят на историята.

От предишното лято унгарското държавно управление твърди, че мирни договаряния сред Съединени американски щати и Русия ще сложат завършек на войната в Украйна. По същото време пропагандната му машина стартира акция с изказванието, че американските демократи са се пробвали да се намесят в изборите в Унгария, като са финансирали опозицията. Както и акцията на " Фидес " против глобите за Русия, с етикетиране на Съединени американски щати и Европейски Съюз като " войнолюбци " - разказ, който продължава и до през днешния ден.

Миналата есен дойде новият американски дипломат на Дейвид Пресман (Pressman) и незабавно попадна в кръстосания огън, като Орбан го назова индивидът, пристигнал да ни оказва напън - в игра на думи (от pressure - напън, бел. ред). Отношенията сред Съединени американски щати и Унгария са на историческо дъно. Така че, когато Пресман разгласи, че ще даде конференция (този път без игра на думи), започнаха спекулации, защото Щатите към момента не бяха създали финален ход. Досега.
Реклама Санкции за Международната капиталова банка
Съединени американски щати взеха решение да глобяват Международната капиталова банка (МИБ) - съветска институция със седалище в Будапеща, и трима от нейните ръководители. Тя е наричана " съветската шпионска банка ", защото западните специалисти по сигурността разполагат с необятен набор от доказателства, в това число скорошни приключвания на данни, от които може да се заключи, че тя работи като логистична мрежа за съветското разузнаване . Банката се откри в Будапеща през 2019 година и множеството централноевропейски страни в Европейски Съюз (Чехия, Словакия, Румъния и България) се причислиха към нейните интервенции. Но когато Русия нахлу в Украйна, всички напуснаха като се изключи Унгария. Сега МИБ е покрай банкрут и към този момент единствено скелет на банка, защото всичките й западни връзки бяха прекратени.

Пресман съобщи, че макар непрестанните предизвестия за опасността за сигурността, която МИБ е донесла в НАТО, унгарското държавно управление е траяло да ги омаловажава. И че Съединени американски щати нямат различен избор, с изключение на да наложат наказания, с цел да защитят трансатлантическия съюз.
Кои са глобените от управлението
Един от тях е президентът на банката Николай Косов, който произлиза от семейство с дълга история в Комитет за Държавна сигурност (на СССР).
Вторият е Имре Ласлоцки, унгарският вицепрезидент на организацията. Той е деец посланик, който е работил за външното министерство главно в източните страни, в това число Русия. Реклама
Третият е Георги Потапов, различен вицепрезидент, който преди е бил обвързван с " Росатом ".

Всички капитали, които тримата може да са имали в Съединени американски щати, в този момент ще бъдат замразени и ще им бъде неразрешено да вършат какъвто и да е бизнес в Съединените щати или с каквито и да е юридически лица, основани там.
Това ли е всичко?
Да и не. Най-влиятелният маджарски специалист по разузнаването Андраш Дешо твърди, че това е освен последно предизвестие, само че и начало на поредност от наказания. Пресман уточни МИБ и нейните интервенции в Унгария като национална и интернационална опасност за сигурността - фраза, която може да се употребява за етикетиране на още редица неща. Включително тесните връзки на унгарското държавно управление с Русия.
Защо обаче Съединени американски щати ще глобяват държава-членка на НАТО, до момента в който войната към момента продължава? Защото им свършиха вариантите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР