Иван Иванов, едно от най-големите и популярни имена във вдигането

...
Иван Иванов, едно от най-големите и популярни имена във вдигането
Коментари Харесай

NOVA: Треньорът на щангистите Иван Иванов е обвинен за подкупа в ММС

Иван Иванов, едно от най-големите и известни имена във повдигането на тежести в България, е измежду арестуваните и упрекнати за дадения и взет рушвет в Министерството на младежта и спорта (ММС), разгласи NOVA тв.

Вчера бе оповестено, че е задържан чиновник на ММС с малко над 60 хиляди лв. белязани банкноти. По-късно стана ясно, че са прибрани още двама души. Акцията на Софийската градска прокуратура и КПКОНПИ бе извършена през вчерашния ден следобяд. 

СГП обвини двама мъже за рушвет, обявиха за NOVA от държавното обвиняване. Те са арестувани за до 72 часа. Предстои да бъде поискано от съда и непрекъснато им задържане под стража. По информация на медията упрекнатите са татко и наследник.

Синът е чиновник в министерството. Именно той е заловен с парите, които е получил от началник на спортна федерация. Баща му, който също остава зад решетките, е Иван Иванов - националният треньор по повдигане на тежести. Той е упрекнат като помощник за подкупа.

Твърди се, че става въпрос за семейството на огромно състезание. На 10 октомври България получи семейството на Европейско състезание по щанги сред 12-и и 20 февруари следващата година. Шампионатът е и олимпийска подготовка за игрите в Париж. Домакин би трябвало да е " Арена София ".

На 3-дневно посещаване в София бяха президентът на Европейската федерация Антонио Конфлити (Италия), генералният секретар Милан МИхайлович (Сърбия) и Алекс Падуре, който е президент на румънската федерация и член на борда на Европейската централа. Тримата инспектираха и утвърдиха всички обекти, които се нужни за провеждането на шампионата.

Все още обаче няма публично удостоверение, че е забъркан Иван Иванов и че се касае за повдигане на тежести и това състезание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР