Иван Григоров е роден на 3 август 1952 година в

...
Иван Григоров е роден на 3 август 1952 година в
Коментари Харесай

Иван Григоров: Усещат се тайни договорки между ГЕРБ и БСП

Иван Григоров е роден на 3 август 1952 година в Русе. От ноември 2011 до септември 2019 е бил зам.- кмет на Община Русе с сектор Хуманитарни действия. Преди това от август 2009 година до 2011 година е бил зам.-областен шеф на Област Русе. В интервала от ноември 2007 до юли 2009 е общински консултант, като преди този момент три години е бил аграрни производител. Преди това 13 години е заемал поста районен търговски управител в разнообразни компании. Кандидат за общински консултант втори мандат от листата на Съюз на демократичните сили.

Г-н Григоров, ще Ви върна малко обратно, с цел да припомните какви бяха аргументите да преминете от ГЕРБ към Съюз на демократичните сили, откакто 13 пъти бяхте началник на предизборния щаб на партията?

Да, несъмнено. Аз съм измежду учредителите на ГЕРБ, бях учредителен секретар на общинската конструкция и 13 пъти началник на предизборния щаб. При предходните локални избори през 2019 година със започването на акцията, никой не ме потърси за нищо. Решиха, че ще се оправят без мен. Не бях и в листата за общински съветници. Голяма част от дейните общински съветници не бяха сложени на челни места в листата. Почувствах се подценен и тогава пристигна и покана от настоящия претендент за кмет от Съюз на демократичните сили Станимир Станчев. Със Съюз на демократичните сили сме сестрински партии, със сходни политически убеждения. Сметнах, че тази смяна ще ми разреши да работя в посока, която поддържам и имам вяра, че е най-хубава за общината и хората в нея.

Как се прави процесът по оценка и избор на претендентите за кмет и за общински съветници в ГЕРБ и по какви критерии?

Решенията в ГЕРБ се вземат от управителните фрагменти. Регионалният координатор на ГЕРБ работи с досегашния кмет Пенчо Милков и прави всичко допустимо това да продължи и в новия мандат. Умишлено от ГЕРБ предложиха неизбираем кмет. За управителните фрагменти в ГЕРБ е по-лесно да работят с досегашния кмет, тъй като към този момент всичко е стиковано. Това се усеща от държанието на ГЕРБ. Както бяха съпротива, внезапно настъпи тишина.

Що се отнася до кандидатурите за общински съветници, в новата листа има единствено 5-6 души от предходните структури. Всички са отстранени и са сменени с нови, които да слугуват на управлението. Те към този момент не са забавни, тъй като не изпълняваха дилемите, за които бяха взети от ръководителя на ГЕРБ.

Говорите за сделка сред претендента за кмет от Българска социалистическа партия Пенчо Милков и ГЕРБ. Споделете повече елементи за тази обстановка и по какъв начин тя повлия на изборите?

Да, правилно е. Има сделка сред Пенчо Милков от Българска социалистическа партия и ГЕРБ, която засегна кандидатурите за кмет и общински съветници. ГЕРБ издигна слаба кандидатура, предпочитайки да работи със остарелия кмет, тъй като това ще им донесе улеснение във към този момент структурираната работа с общината.

Какви провокации срещнахте след прекосяването си в Съюз на демократичните сили и по какъв начин се справихте с тях?

След прекосяването ми в Съюз на демократичните сили през 2019 организирахме сполучливи локални избори и имахме четирима общински съветници. Работихме единно по всички проблеми, които трябваше да решаваме. Този общински съвет беше доста деструктивен. Съюз на демократичните сили беше безспорна съпротива и нямаше проблем, по който да не вземем отношение. Работихме единно и действахме с правила, които имаме вяра, че са най-хубави за общината. Изправихме се пред провокации, само че успяхме да вземем отношение по всички въпроси и проблеми в общината.

Какви са вашите проекти и цели като претендент за общински консултант?

Моите цели са да продължа да работя в интерес на общността, да поддържа и предизвиквам хрумвания и планове, които ще доведат до усъвършенстване на живота в нашата община. Искам да бъда гласът на хората, да чувам техните потребности и да допринеса за тяхното по-добро бъдеще.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР